Konu
:
Nefis Künefe Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Nefis Künefe Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nefis Künefe Tarifi
Nefis Künefe Tarifi
Malzemeler
1 paket ince tel kadayıf
Yarım paket tereyağ (250 gr)
300 gr tuzsuz peynir (Hatay peyniri)
Antep fıstığı
3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazılanışı
Şerbet yapımı için su ve şeker bir tencere içerisinde karıştırılır
Şerbet şekerlenmesin diye içerisine limon suyu eklenir ve kaynatılır
Ilıması için bir kenara bırakılır
Yuvarlak bir tepsi tereyağı ile yağlanır
Tel kadayıfın yarısı tepsinin altına arada boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir
Peynir küçük küçük parçalanıp üzerine serpilir
Üzerine tekrar boşluk kalmayacak şekilde kalan kadayıf yerleştirilir
Ocağın üzerinde kadayıfın altı kızarana kadar pişirilir
Sonra tatlı alt üst edilerek kızarmayan yüzeyde pişirilirmiş olur
Şerbet üzerine dökülerek çekene kadar beklenir
Zaten künefenin peyniri erimiş olacağı için bıçak yardımıyla çizgiler çekilerek antep fıstığı ile süslenir
Hemen servis yapılmayacaksa pişirmeyin
Pişmiş künefe en fazla bir gün bekletilir
Zaten peynirin erimesi gerektiği için yenileceği zaman pişirilmesi en doğru olanıdır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul