Yalnız Mesajı Göster

Damla Sakızlı Lokma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damla Sakızlı Lokma



Malzemeler:
Şurup:
600 g (3,5 su bardağı) toz şeker
500 ml (2,5 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı

Hamur:
1 paket Dr Oetker Saray Lokması
1 yemek kaşığı sıvı yağ
350 ml (3,5 çay bardağı) ılık su
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı

Kızartmak için:
Sıvı yağ

Hazırlanışı:
Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye alın, arada karıştırarak kaynamaya bırakın Kaynamaya başladığında limon suyunu ve dövülmüş damla sakızını ekleyin, kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatın Ocaktan alın ve soğumaya bırakın

Un karışımını çırpma kabına alın, üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın Sıvı yağ, ılık su ve dövülmüş damla sakızını ekleyip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile yüksek devirde 5 dakika çırpın Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamurun hacmi iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 45-60 dakika bekletin

Derin bir kızartma tenceresine sıvı yağ koyup orta ateşte kızdırın Mayalanan hamuru bir kez daha yoğurun Avucunuzun içine hamur alın, yumruğunuzu sıkın ve çıkan hamurdan sıvı yağa batırılmış çay kaşığı ile parçalar kopartıp kızgın yağın içine atın Hafifçe kızarınca yağdan çıkartın Hamurun tamamını bu şekilde kızarttıktan sonra lokmaları bir kez daha kızgın yağda iyice kızartın Bir kevgir yardımı ile yağdan aldığınız lokmaları soğuk şuruba atın ve yaklaşık 1 dakika bekletin Daha sonra servis tabağına alın Ilık veya soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla