Konu
:
Damla Sakızlı Lokma
Yalnız Mesajı Göster
Damla Sakızlı Lokma
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damla Sakızlı Lokma
Malzemeler:
Şurup:
600 g (3,5 su bardağı) toz şeker
500 ml (2,5 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı
Hamur:
1 paket Dr
Oetker Saray Lokması
1 yemek kaşığı sıvı yağ
350 ml (3,5 çay bardağı) ılık su
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye alın, arada karıştırarak kaynamaya bırakın
Kaynamaya başladığında limon suyunu ve dövülmüş damla sakızını ekleyin, kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatın
Ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Un karışımını çırpma kabına alın, üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın
Sıvı yağ, ılık su ve dövülmüş damla sakızını ekleyip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile yüksek devirde 5 dakika çırpın
Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamurun hacmi iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 45-60 dakika bekletin
Derin bir kızartma tenceresine sıvı yağ koyup orta ateşte kızdırın
Mayalanan hamuru bir kez daha yoğurun
Avucunuzun içine hamur alın, yumruğunuzu sıkın ve çıkan hamurdan sıvı yağa batırılmış çay kaşığı ile parçalar kopartıp kızgın yağın içine atın
Hafifçe kızarınca yağdan çıkartın
Hamurun tamamını bu şekilde kızarttıktan sonra lokmaları bir kez daha kızgın yağda iyice kızartın
Bir kevgir yardımı ile yağdan aldığınız lokmaları soğuk şuruba atın ve yaklaşık 1 dakika bekletin
Daha sonra servis tabağına alın
Ilık veya soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul