Konu
:
Boşnak Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Boşnak Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Boşnak Tatlısı
Malzemeler:
Şurup:
500 g (3 su bardağı) toz şeker
800 ml (4 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
1 yumurta
250 g yumuşak margarin
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
45 g (yarım su bardağı) öğütülmüş ceviz
1 paket Dr
Oetker Revani
165 g (1,5 su bardağı) un
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye koyup arada karıştırarak kaynamaya bırakın
Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin
5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Yumurta, margarin, Hindistan cevizi, tarçın, ceviz ve revani karışımını karıştırın
Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın
Ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekiller verip yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dakika
Fırından çıkartıp 5 dakika soğutun ve üzerine soğuk şurubu dökün
Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatıp soğumaya bırakın
Üzerlerine Hindistan cevizi serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul