Yalnız Mesajı Göster

Boşnak Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Boşnak Tatlısı





Malzemeler:
Şurup:
500 g (3 su bardağı) toz şeker
800 ml (4 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur:
1 yumurta
250 g yumuşak margarin
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
45 g (yarım su bardağı) öğütülmüş ceviz
1 paket Dr Oetker Revani
165 g (1,5 su bardağı) un

Üzeri için:
Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye koyup arada karıştırarak kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın Yumurta, margarin, Hindistan cevizi, tarçın, ceviz ve revani karışımını karıştırın Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın Ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekiller verip yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin

Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dakika

Fırından çıkartıp 5 dakika soğutun ve üzerine soğuk şurubu dökün Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatıp soğumaya bırakın Üzerlerine Hindistan cevizi serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla