Konu
:
Şerbetli Lokma Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Şerbetli Lokma Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şerbetli Lokma Tatlısı
Malzemeler
1 tatlı kaşığı kuru maya
Bir buçuk su bardağı su
Yarım çay kaşığı tozşeker
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limon un suyu
Yapılışı
Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın
Limon suyunu ilave edip bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğutun
Kuru mayayı yarım su bardağı ılık su ve tozşekerin içinde kabarması için 15 dakika bekletin
Diğer taraftan hamur için unu derin bir kabın içine eleyip, üzerine tuzu ekleyin
Mayalı suyu, yumurtayı ve 1 su bardağı suyu da kattıktan sonra çatalla iyice çırpın
Daha sonra elinizle yoğurarak muhallebi kıvamında cıvık bir hamur elde edin
Hamuru 30 dakika mayalanmaya bırakın
Mayalanan hamuru avucunuzun içine alın ve baş ile işaret parmağınızla sıkın
Fındık büyüklüğünde çıkan hamuru, tatlı kaşığı yardımıyla kızdırılmış yağın içine atın
Hamur bitene kadar işleme devam edin (hamurun kaşığa yapışmaması için her seferinde kaşığı sıvıyağa batırın)
Tatlıları önlü arkalı kızartıp kenar a alın
Kızarmış lokmaları bir kevgir yardımıyla tavadan alın ve soğuk şerbetin içine atın
10 dakika şerbette bekletip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul