Konu
:
Tavukgöğsü Kadayıf Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Tavukgöğsü Kadayıf Sarma
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavukgöğsü Kadayıf Sarma
Malzemeler:
200 g çiğ tel kadayıf
100 g tereyağı
Dolgu:
1 poşet Dr
Oetker Tavukgöğsü
500 ml (2,5 su bardağı) süt
25 g margarin
60 g (yarım su bardağı) iri kırılmış badem
Şurup:
425 g (2,5 su bardağı) toz şeker
500 ml (2,5 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
1-2 yemek kaşığı iri kırılmış badem
Hazırlanışı:
Tavukgöğsünü 2,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin
Ocaktan alın, bademleri ekleyip karıştırın
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın
Toz şeker ve suyu orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın
Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin, 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Tereyağını kısık ateşte eritin, ocaktan alıp ılıtın
Kadayıfları geniş bir tepsiye alın, tereyağını üzerine gezdirerek dökün, elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden ve kırmadan karıştırın ve yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın
Hazırladığınız kadayıfı 8 porsiyon olacak şekilde bölün
Her birini koparmadan tel tel açarak tezgahın üzerine 18-20 cm uzunluğunda ve 15 cm eninde yayın
Üzerine 1 yemek kaşığı tavukgöğsü koyun
Kadayıfı iki kenarından içe doğru biraz kıvırın ve daha sonra rulo şeklinde sıkıca sarın
Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 35-40 dakika
Fırından çıkartıp 10-15 dakika bekletin ve üzerlerine soğuk şurubu gezdirerek dökün
Soğuk veya ılık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul