Yalnız Mesajı Göster

Tavukgöğsü Kadayıf Sarma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavukgöğsü Kadayıf Sarma





Malzemeler:
200 g çiğ tel kadayıf
100 g tereyağı

Dolgu:
1 poşet Dr Oetker Tavukgöğsü
500 ml (2,5 su bardağı) süt
25 g margarin
60 g (yarım su bardağı) iri kırılmış badem

Şurup:
425 g (2,5 su bardağı) toz şeker
500 ml (2,5 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:
1-2 yemek kaşığı iri kırılmış badem

Hazırlanışı:
Tavukgöğsünü 2,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin Ocaktan alın, bademleri ekleyip karıştırın Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın

Toz şeker ve suyu orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin, 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın

Tereyağını kısık ateşte eritin, ocaktan alıp ılıtın Kadayıfları geniş bir tepsiye alın, tereyağını üzerine gezdirerek dökün, elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden ve kırmadan karıştırın ve yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın

Hazırladığınız kadayıfı 8 porsiyon olacak şekilde bölün Her birini koparmadan tel tel açarak tezgahın üzerine 18-20 cm uzunluğunda ve 15 cm eninde yayın Üzerine 1 yemek kaşığı tavukgöğsü koyun Kadayıfı iki kenarından içe doğru biraz kıvırın ve daha sonra rulo şeklinde sıkıca sarın Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin

Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 35-40 dakika

Fırından çıkartıp 10-15 dakika bekletin ve üzerlerine soğuk şurubu gezdirerek dökün Soğuk veya ılık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla