Konu
:
Peynirli Açma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Açma Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Açma Tarifi
Peynirli Açma Tarifi Malzemeler
4 su bardağı un (500 gram)
50 gram margarin (
oda sıcaklığında yumuşamış
)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı ılık su
1 yumurta sarısı (
üzerine sürmek için
)
1 yemek kaşığı çörek otu
Peynirli Açma Tarifi İÇİ İÇİN:
1 su bardağı beyaz peynir
150 margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
Peynirli Açma Tarifi Hazırlanışı
Unumuzu yoğurma kabına alıp,ortasını açalım
Ilık suyu mayayı ve şekeri ekleyip 5 dakika kadar bekletelim
Margarin ve tuzuda ilave edip iyice yoğuralım
Yoğrulan hamurumuzun üzerine bir mutfak havlusu örtüp yarım saat dinlendirelim
Dinlenen hamurumuzdan 12 adet beze yapalım
Bezelere oval şekil verelim
Her bir bezenin üzerine bastırarak yassılaştırıp içlerine 1 tatlı kaşığı margarin 1 tatlı kaşığıda peynir koyup resimde görüldüğü gibi rulo şekilde saralım
Diğer bezelerede aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine havlu kapatıp 15 dakika daha dinlendirelim
Sürenin sonunda rulolarımızı tezgahın üzerinde içindekileri dışarı taşırmayacak şekilde uzatıp ister simit isterde ikiye katlayıp burgu şekli verelim
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verelim
Yaklaşık 25-3o dakikada pişiyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul