Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Açma Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Açma Tarifi



Peynirli Açma Tarifi Malzemeler

4 su bardağı un (500 gram)

50 gram margarin ( oda sıcaklığında yumuşamış )

2 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı kuru maya

1,5 su bardağı ılık su

1 yumurta sarısı ( üzerine sürmek için )

1 yemek kaşığı çörek otu

Peynirli Açma Tarifi İÇİ İÇİN:

1 su bardağı beyaz peynir

150 margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)

Peynirli Açma Tarifi Hazırlanışı

Unumuzu yoğurma kabına alıp,ortasını açalım


Ilık suyu mayayı ve şekeri ekleyip 5 dakika kadar bekletelim

Margarin ve tuzuda ilave edip iyice yoğuralım

Yoğrulan hamurumuzun üzerine bir mutfak havlusu örtüp yarım saat dinlendirelim

Dinlenen hamurumuzdan 12 adet beze yapalım

Bezelere oval şekil verelim

Her bir bezenin üzerine bastırarak yassılaştırıp içlerine 1 tatlı kaşığı margarin 1 tatlı kaşığıda peynir koyup resimde görüldüğü gibi rulo şekilde saralım

Diğer bezelerede aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine havlu kapatıp 15 dakika daha dinlendirelim

Sürenin sonunda rulolarımızı tezgahın üzerinde içindekileri dışarı taşırmayacak şekilde uzatıp ister simit isterde ikiye katlayıp burgu şekli verelim

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verelim

Yaklaşık 25-3o dakikada pişiyor

Alıntı Yaparak Cevapla