06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye Poğaça Tarifi
Midye Poğaça Tarifi Malzemeleri
1 Su Bardağı Süt
1 Adet Yumurta
50 Gr Margarin
2 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Çorba Kaşığı Sirke
3 Su Bardağı Un
2 Adet Patates
1 Tutam Maydonoz
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kuru Reyhan
1 Tatlı Kaşığı Salça
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Midye Poğaça Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına, ılık sütü, yumurta akını, küp küp doğranmış margarini ilave edip margarin ezilene kadar karıştırın
Şeker, tuz, karbonat, sirke ve ele yapışmayacak şekilde unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun
Üzerini kapatıp 15-20 dk dinlenmeye bırakın
İç malzemesi için,
Patatesi haşlayıp çatalla ezin, ince kıyılmış maydonozu, tuzu, reyhanı salçayı ve zeytinyağını ekleyip karıştırın
Soğumaya bırakın Hamurdan parçalar koparın merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıp, bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin
Kenarına patatesli harçtan koyup diğer kısmını üzerine kapatın
Yağlanmış tepsiye aralıklı dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin
Önceden ısıtılmış fırında poğaçalar kızarıncaya kadar pişirin
Afiyet bal şeker olsun
|
|
|