Yalnız Mesajı Göster

Midye Poğaça Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Poğaça Tarifi



Midye Poğaça Tarifi Malzemeleri

1 Su Bardağı Süt

1 Adet Yumurta

50 Gr Margarin

2 Tatlı Kaşığı Şeker

1 Tatlı Kaşığı Tuz

1 Tatlı Kaşığı Karbonat

1 Çorba Kaşığı Sirke

3 Su Bardağı Un

2 Adet Patates

1 Tutam Maydonoz

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Tatlı Kaşığı Kuru Reyhan

1 Tatlı Kaşığı Salça

2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Midye Poğaça Hazırlanışı

Hamur yoğurma kabına, ılık sütü, yumurta akını, küp küp doğranmış margarini ilave edip margarin ezilene kadar karıştırın


Şeker, tuz, karbonat, sirke ve ele yapışmayacak şekilde unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun

Üzerini kapatıp 15-20 dk dinlenmeye bırakın

İç malzemesi için,

Patatesi haşlayıp çatalla ezin, ince kıyılmış maydonozu, tuzu, reyhanı salçayı ve zeytinyağını ekleyip karıştırın

Soğumaya bırakın Hamurdan parçalar koparın merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıp, bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin

Kenarına patatesli harçtan koyup diğer kısmını üzerine kapatın

Yağlanmış tepsiye aralıklı dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin

Önceden ısıtılmış fırında poğaçalar kızarıncaya kadar pişirin

Afiyet bal şeker olsun

Alıntı Yaparak Cevapla