Yalnız Mesajı Göster

Çin Pilavı Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Pilavı Tarifi



Çin Pilavı Tarifi Malzemeleri

2 su bardağı pirinç

5 su bardağı ılık su

3 yemek kaşığı sirke

Sebze harcı için

4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

2 diş sarımsak

2 adet orta boy kuru soğan

2 tatlı kaşığı nişasta (buğday ya da mısır olabilir)

2 adet orta boy havuç

1 adet orta boy kabak

3 yemek kaşığı soya sosu



Çin Pilavı Tarifi Hazırlanışı

Öncelikle, pirinci yıkadıktan sonra süzüp orta boy bir tencereye koyun

Üzerine ılık su ve sirkeyi ekleyip orta ateşin üzernde haşlanmaya bırakın

Eğer evinizde buharlı pişirme tenceresi varsa, pirinci buharda da pişirebilirsiniz

Diğer taraftan, sebze harcı için, derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın

Dövülmüş sarımsakları, soyup uzunlamasına doğradığınız soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun

Uzun uzun dilimlediğiniz havuçları da hemen ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin

Uzunlamasına 0, 5 cm kalınlığında dilimlediğiniz kabakları da ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun

Son olarak, soya sosunu ekleyip nişastayı ve toz şekeri serpiştirin

Yüksek ısılı ateşte 4-5 dakika karıştırarak soteleyip ocaktan alın

Haşladığınız pilavı süzün Birkaç kez soğuk sudan geçirerek nişastasını akıtın

Alıntı Yaparak Cevapla