Yalnız Mesajı Göster

Özbek Pilavı Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Özbek Pilavı Tarifi



Özbek Pilavı Tarifi Malzemeleri



2 Su bardağı pirinç,

1 Adet tavuk,

1 Su bardağı nohut,

2 Soğan,

3 Bardak tavuk suyu,

2 Kaşık tereyağı,

Tuz, karabiber, yenibahar



Özbek Pilavı Tarifi Hazırlanışı

Tavuğu ve akşamdan ıslatılmış nohutu ayrı ayrı haşlayınız,

Tavuğun etlerini deri ve kemiklerinden ayırarak iri iri parçalayınız,

1 Kaşık yağda soğan rendesi ile tavukları hafif kızartınız,

Bir tencereye önce tavukları, üstüne iyice haş*lanmış nohutları, rende havuçları en üstüne de kay*nar suda bekletilmiş, yıkanmış, süzülmüş pirinci ilâve ediniz,

Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak tavuk suyu ilâve ediniz,

Üzerine 1 kaşık yağ koyarak kapağını kapatınız ve ağır ateşte 1 saat pişiriniz,

Tencereden daha geniş çapta servis tabağına ters çevirerek servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla