Yalnız Mesajı Göster

Rumeli Paçası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rumeli Paçası






MALZEMELER

1 kibrit kutusu kadar margarin
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı sirke
2 diş sarımsak
Sosu için
100 gr kıyma
Çeyrek paket margarin
1 yemek kaşığı salça


HAZIRLANIŞI

Sarımsakları iyice dövün ve yumurtayı, unu, tuzu et suyuyla harmanlayıp orta dereceli bir ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin

Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun
Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapın
Özellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sıcakken yenmelidir, isteğe göre sosu, kıyma yerine sucukla da yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla