Konu
:
Rumeli Paçası
Yalnız Mesajı Göster
Rumeli Paçası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rumeli Paçası
MALZEMELER
1 kibrit kutusu kadar margarin
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı sirke
2 diş sarımsak
Sosu için
100 gr kıyma
Çeyrek paket margarin
1 yemek kaşığı salça
HAZIRLANIŞI
Sarımsakları iyice dövün ve yumurtayı, unu, tuzu et suyuyla harmanlayıp orta dereceli bir ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun
Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapın
Özellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sıcakken yenmelidir, isteğe göre sosu, kıyma yerine sucukla da yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul