Konu
:
YaĞli Sİmİt - YaĞli Sİmİt Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
YaĞli Sİmİt - YaĞli Sİmİt Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
YaĞli Sİmİt - YaĞli Sİmİt Tarifi
YAĞLI SİMİT -
YAĞLI SİMİT HAZIRLANIŞI
Malzemeler :
8 yemek kaşığı Un
2 adet Yumurta
1 paket Margarin
1 çay kaşığı Maya
1 çay kaşığı Çörek Otu
½ çay bardağı Su
Tuz
Hazırlanışı :
Un hamur tahtasına elenir ve ortası açılarak maya konur
Su ilave edilerek yoğrulmaya başlanır
Cıvık bir hamur yapılır
Üstüne bir nemli bir bez konarak 15-20 dakika, hamur çatlayıncaya kadar bekletilir
Hamurun ortası yeniden açılır ve içine 1 yumurta kırılır
Yağ ve tuz ilave edilir
Yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirilir
Tekrar nemli bir bezle örtülerek 15 dakika kadar bekletilir
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır
Uçları birleştirilerek simit haline getirilir
Yağlanmış bir tepsiye dizilip 15 dakika bekletilir
Diğer yumurtanın sarısı üzerlerine fırça ile sürülür ve orta hararette fırında pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul