Yalnız Mesajı Göster

YaĞli Sİmİt - YaĞli Sİmİt Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

YaĞli Sİmİt - YaĞli Sİmİt Tarifi



YAĞLI SİMİT - YAĞLI SİMİT HAZIRLANIŞI


Malzemeler :

8 yemek kaşığı Un
2 adet Yumurta
1 paket Margarin
1 çay kaşığı Maya
1 çay kaşığı Çörek Otu
½ çay bardağı Su
Tuz

Hazırlanışı :

Un hamur tahtasına elenir ve ortası açılarak maya konur Su ilave edilerek yoğrulmaya başlanır Cıvık bir hamur yapılır Üstüne bir nemli bir bez konarak 15-20 dakika, hamur çatlayıncaya kadar bekletilir

Hamurun ortası yeniden açılır ve içine 1 yumurta kırılır Yağ ve tuz ilave edilir Yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirilir Tekrar nemli bir bezle örtülerek 15 dakika kadar bekletilir

Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır Uçları birleştirilerek simit haline getirilir Yağlanmış bir tepsiye dizilip 15 dakika bekletilir Diğer yumurtanın sarısı üzerlerine fırça ile sürülür ve orta hararette fırında pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla