Konu
:
Sebze Püresi Üstünde Yumurta
Yalnız Mesajı Göster
Sebze Püresi Üstünde Yumurta
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze Püresi Üstünde Yumurta
Sebze Püresi Üstünde Yumurta
1 adet küçük boy karnabahar
6 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
1 adet limon
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz,
Biber
YAPILIŞI:
Karnabaharın sapını ve yapraklarını kesip bol tuzlu suda haşlayınız
Suyunu süzüp karnabahar çiçeklerini çatalla veya püre makinesinde ezerek püre haline getiriniz
Yumurtaların beyazını sarısından dağıtmadan ayırınız
Beyazını bir kasede toplayıp, içine üç kahve kaşığı tuz, bir kahve kaşığı limon suyu sıkıp çırpınız
Çırptığınız beyazı sebze püresine karıştırıp, bütünleşiriniz
Tuzunu, biberini ekip bir çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip hafif ateş üzerinde 4-5 dakika pişiriniz
Fırına girecek altı kaseye bu püreyi bölüştürünüz
Ortasına sarımsaklı yoğurt koyup yumurtanın sarısı için bir yuva açınız
Buraya sarıyı koyunuz
Kızgın fırında 2-3 dakika tutup, sıcak sıcak üzerine limon sıkıp ikram ediniz
Not: İsterseniz fırında biraz daha fazla tutup, yumurtanın sarısını iyice katılaştırabilirsiniz
Karnabahar yerine lahana, ıspanak püresi de kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul