Yalnız Mesajı Göster

Biberiyeli Ton Balığı Kavurması Tarifi Yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberiyeli Ton Balığı Kavurması Tarifi Yapılışı



Biberiyeli Ton Balığı Kavurması



Malzemeler

2 kutu ton balığı (160 gr + 160 gr)
1 – 2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı biberiye
Karabiber, pulbiber, kekik
2 – 3 dal taze soğan

Yapılışı

Öncelikle ton balıklarının yağlarını süzdürün Ben yağını tamamen süzdürmedim, böylelikle kavururken ekstradan yağ kullanmama gerek kalmadı
Tavaya bir miktar sıvı yağ dökün Yukarıda da dediğim gibi, balığın kendi yağından az miktarda dökebilirsinizSarımsakları doğrama tahtasına koyun Geniş bir bıçağı yatay olarak sarımsakların üzerine koyun ve bileğinizin, avcunuzun başladığı kısmıyla hafif vurun Bu şekilde hem sarımsaklar kolayca soyuluyor, hem de sarımsaklar tek parça halinde, ama hafif ezilmiş olduğu için yağa tadını güzelce verecek hâle geliyor Yağda sarımsakları rengi değişene kadar kavurun Daha sonra sarımsakları yağdan alın
Daha sonra yağa salçayı ve baharatları ekleyip bir süre kavurun Baharatlar da salçayla kavrulduğu zaman baharatların tadı daha belirginleşiyor Bu aşamada dilerseniz 2 – 3 yemek kaşığı kadar su ekleyebilirsiniz
Güzelce kavrulan salçalı karışımın üzerine ton balıklarını da ekleyin ve bir müddet kavurun
Tavayı ocaktan almadan yaklaşık 5 dakika önce, temizlenip 2 – 3 cm uzunluğunda doğranmış taze soğanları ilave edin, 1 – 2 kere çevirin ve ocaktan alın

Alıntı Yaparak Cevapla