Fırında Patatesli Somon Tarifi Yapılışı
Tarifi - Fırında Patatesli Somon Nasıl Yapılır - Fırında Patatesli Somon Malzemeleri
Malzeme Listesi
4 Dilim Somon Balığı
3 Adet Patates
4 Adet Defne Yaprağı
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
Fırında Patatesli Somon Nasıl Yapılır?
1 Fırın tepsisine fırın kağıdı sererek tepsiyi hazırlayın
2Balık dilimlerini yıkayın ve tuzlayarak bir kenarda sularının süzülmesi için bekletin
3 Patatesleri soyarak yarım santim kalınlığından çok olmayacak şekilde yuvarlak olarak dilimleyin, üzerlerine tuz serperek harmanlayın ve tepsinin altına yayın Dilerseniz elma dilim olarak da dilimleyebilrisiniz
4 Balık dilimlerini patateslerin üzerine koyun ve her bir dilimin üzerine bir miktar karabiber serpin, daha sonra birer yaprak defne yaprağı yerleştirin
5 Somon balığı yağlı bir balık olduğu için ayrıca yağ kullanmanıza gerek yoktur
6 Yaklaşık 45 dakika önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında pişirin
7 Balıkları düz bir tabağa alarak yanında bol salata ile servis edin
Not:
1 Somon balığı yerine levrek, çipura ya da benzeri balıkları kullanabilirsiniz
2 Kullanacağınız balıklar az yağlı ise üzerlerinde bir miktar zeytinyağı gezdirebilirisiniz
3 Balıkları bütün olarak fırına atacaksanız, üzerlerine boylamasına biz çizik atarsanız içlerinin daha rahat pişmesini sağlarsınız
Afiyet Olsun
|