Yalnız Mesajı Göster

Fırında Patatesli Somon Tarifi Yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Patatesli Somon Tarifi Yapılışı



Tarifi - Fırında Patatesli Somon Nasıl Yapılır - Fırında Patatesli Somon Malzemeleri




Malzeme Listesi

4 Dilim Somon Balığı
3 Adet Patates
4 Adet Defne Yaprağı
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber

Fırında Patatesli Somon Nasıl Yapılır?

1 Fırın tepsisine fırın kağıdı sererek tepsiyi hazırlayın

2Balık dilimlerini yıkayın ve tuzlayarak bir kenarda sularının süzülmesi için bekletin

3 Patatesleri soyarak yarım santim kalınlığından çok olmayacak şekilde yuvarlak olarak dilimleyin, üzerlerine tuz serperek harmanlayın ve tepsinin altına yayın Dilerseniz elma dilim olarak da dilimleyebilrisiniz

4 Balık dilimlerini patateslerin üzerine koyun ve her bir dilimin üzerine bir miktar karabiber serpin, daha sonra birer yaprak defne yaprağı yerleştirin

5 Somon balığı yağlı bir balık olduğu için ayrıca yağ kullanmanıza gerek yoktur

6 Yaklaşık 45 dakika önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında pişirin

7 Balıkları düz bir tabağa alarak yanında bol salata ile servis edin
Not:

1 Somon balığı yerine levrek, çipura ya da benzeri balıkları kullanabilirsiniz

2 Kullanacağınız balıklar az yağlı ise üzerlerinde bir miktar zeytinyağı gezdirebilirisiniz

3 Balıkları bütün olarak fırına atacaksanız, üzerlerine boylamasına biz çizik atarsanız içlerinin daha rahat pişmesini sağlarsınız

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla