Fırında Patatesli Alabalık Tarifi Yapılışı
Fırında Patatesli Alabalık Tarifi - Fırında Patatesli Alabalık Nasıl Yapılır - Fırında Patatesli Alabalık Malzemeleri
Malzeme Listesi
3 Adet Alabalık
3 Adet Patates
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Kekik
Fırında Patatesli Alabalık Nasıl Yapılır?
1 Balıkları yıkayıp ayıklayarak ortadan ikiye ayırın Eğer balıklarınız ortaboy büyüklükte ya da daha küçük ise ikiye bölmenize gerek yoktur
2 Patatesleri ince ince kıyın ve bir kapta tuz ile harmanlayın
3 Uzunlamasına yapılmış güveç kabın alt kısmını bir miktar tereyağı ile yağlayarak alt kısmına patatesleri serinÜzerlerine karabiber ve
4 Balıkları üzerlerine, dış kısımları üstte olacak şekilde yerleştirin
5 Balıkların üzerine bir kaç tane küçük tereyağı parçaları koyup, kekik ve karabiber serptikten sonra fırına verin
6 Yaklaşık 45 dakika 180 derece fırında pişirdikten sonra fırından dikkatlice çıkararak servis edin
Afiyet Olsun
|