Konu
:
Bebek Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Bebek Yemekleri
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bebek Yemekleri
Özellikle çorbalarda
pancar
kabak
ıspanak
yeşil fasulye
havuç aynı öğünde kullanılmamalıdır
Patlıcan ve soğanın çocuk beslenmesinde yeri yoktur
Yeşil biber yetiştirilişi sırasında en çok ilaç çeken sebze olduğu için bebeklere zehir hükmüne geçer
Püreler için sebzeleri kabuğuyla pişirmek istiyorsanız haşlamayınız
buharda pişiriniz
Örn: Patates
Piştikten sonra kabuğu soyabilirsiniz
Kabuğuyla pişen sebzeler vitamin değerlerini kayb etmezler
Buharda pişirim için bir tencerenize uygun aaaal süzgeç alabilirsiniz
ya da kevgir kullanabilirsiniz
Ben buharda pişireceksem
clipso düdüklü tencerenin buhar süzgecinde pişiriyorum
Ama sebzeleri buharda pişirmek yerine daha çok sebzenin kabuklarını soyup doğrayıp mama pişirmek için kullandığım minicik çelik tavada biraz su katarak pişiriyorum
Kaynayınca içine 1 çay kaşığı irmik atıp
sebze iyice pişince ateşten alıp
tel süzgeçten geçiriyorum
Üzerine 1 çay kaşığı tereyağı ya da zeytinyağı ekleyip veriyorum
Bir arkadaşımın doktorunun önerisi
sebzeleri pişirmeden tel süzgeçten geçirip
üstüne irmik ve su katıp öyle pişirmek şeklinde
Ama pişmemiş sebzeyi tel süzgeçten geçirmek biraz zor
Blendır ve paralayıcı kullanmak besin değerini öldürdüğü için doktorlar tarafından asla önerilmiyor
Ben de hiç kullanmadım
Zaten tadı da kötü oluyor
yemeğin canı çıkmış gibi bir tad oluyor
Bebeğinize yemek hazırlarken mümkün olduğu kadar teflon tava tencere kullanmayın
Kullansanız bile saklamak için teflon kullanmamaya özen gösterin
Pişirme için küçük çelik bir tava edinebilirsiniz
Bebeklere genelde saklanan gıdalar verilmiyor taze hazırlanıyor ama saklama için cam ya da porselen kaplar tencereler kullanmak gerekli
Ya da en azından çelik kullanmak gerekli
teflonları değil
Sadece bebeğiniz değil kendinizin ve ailenizin sağlığı için de teflonları hayatımızdan çıkarmak gerekiyor
Pişirmede büyük kolaylık sağlayan teflonlar sağlımız söz konusu olduğunda kolaylık sağlamıyor
Türkiye’de bu konuda yeterince bilinçlenme yok ve biz hanımların de işine geliyor ama bu konuda araştırma yapan bilirkişilerin tavsiyeleri çok radikal
Teflonları kullanmayın değil evinize sokmayın diyorlar
Teflonlar en çok pilav ve kızartma/kavurma için kullanılıyor
Pekiyi yapışmadan nasıl pişireceğiz yemekleri diye sorarsanız ben şöyle yapıyorum:
Pirinç pilavı için pirinci 1-2 saat önceden ıslatmışsanız çelik tavada kavururken hemen yapışmıyor
Zaten çok fazla kavurmadan iki çevirip üzerine suyunu koyuyorum pilavda
Suyu az yada çok gelmemişse ve yeteri kadar demlenmeye bırakılmışsa her pilav güzel oluyor
teflona gerek yok
Bulgur zaten çeliğe pirinç gibi yapışmıyor
Az yağ koyarak yaptığım kızartmalarda en çok oğluma köfte pişirirken yaşadığım yapışma sorununu teflon kullanmadan şöyle aştım
Çelik tavaya boyu yarım cm
olacak kadar su koyuyorum
üzerine de normalde teflonda pişirirken ne kadar yağ koyacaksam (1-2 çorba kaşığı kadar) koyuyorum
Kaynayınca suyun buharlaşmasına izin vermeden hemen köfteleri atıyorum
Köfteler hem biraz haşlama tarzı piştiği için iyi pişiyor ve sağlıklı oluyor
Hem de yağın etkisiyle çocukların çok sevdiği kızartma tadından ödün vermemiş oluyoruz
Zaten pişerken su yavaş yavaş bitiyor
pişme işlemi bittiğinde tavadaki su da bitmiş oluyor
Çok yağ koyduğunuz normal kızartmalarda da yağı yeterince kızdırmışsanız patatesler bile çelik tavaya yapışmıyor
Ve yapışsa bile patatesleri yağa attıktan sonra hemen karıştırmayıp
3-5 dk bekleyip öyle karıştırmayı deneyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul