06-26-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Disleksi hastalığı çocuğuma nasıl eğitim vermeliyim
disleksi hastalığı çocuğuma nasıl eğitim vermeliyim, disleksi eğitimi nasıl olmalı, disleksi eğitimi
Disleksi hastalığı çocuğuma nasıl eğitim vermeliyim

'Disleksi' okuma, yazma, matematik, sözel ifadeler, dikkat ve öğrenme gibi olguların kazanılmasını engelleyen özel bir sorundur Çocukta zeka sorunu yoktur Ancak bahsettiğim alanları etkileyen problemler vardır 'Disleksi'si olan çocuğa, özel planlanmış bir eğitim uygulanması sosyal başarısını olumlu ölçüde etkiler
Günlük tutun!
Çocuğa uygulanacak eğitimin okul, uzman ve aile üçgeninde süreklilik göstermesi önemlidir Özel eğitim uzmanından bireysel eğitim almanızı öneririm Ayrıca, evde sağ-sol kavramlarına ağırlık verin Özellikle şekillerin simetrilerini fark etmesini sağlayın Evinizin bulunduğu mevkiinin krokisini önce siz çizin ve sonra da çocuğunuzdan çizmesini isteyin Düzenli olarak günlük tutun Üç gün önce ne yaptığını sorun Bir hafta sonrasını planlamasını isteyin Tangram tarzı oyunlara ağırlık verin Bu sorunda temel problem şekil, zemin, yön ve zaman algısının doğru kazanılmaması olduğundan bu alanlara yönelik etkinlikler uygulamaya çalışın
|
|
|