Konu
:
çocuklar için suni teneffüs
Yalnız Mesajı Göster
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hayat emarelerinin kontrolü
Bir çocuk bilinçsizce, ilk yapılacak şey ağzında nefes almasına engel olan bir şey olup olmadığını kontrol etmektir
Bunlar yiyecek, dili, kusmuk ya da kan olabilir
Eğer bir şeyler bulunursa, yanına çevirip ayağını gösterildiği gibi yukarı kıvırın
Bu kurtarma pozisyonu olarak bilinir
Nefes almasına engel olan şeyleri parmaklarınızla temizleyin ve ardında nefesini kontrol edin
Eğer tıkayan bir şey yoksa nefesini kontrol edin
Nefesin sesini dinleyin, göğsünün hareketlerini gözleyin ya da yanağınızla nefesi hissedin
Sun'i teneffüs
Eğer çocuk nefes alıyorsa, resimde gösterilen kurtarma pozisyonuna getirin ve acil servis 112’yi arayın
Ambülâns gelene kadar düzenli olarak hayat işaretlerinin devamını kontrol edin
Eğer çocuk nefes almıyorsa, bir elinizi alnına koyun ve diğer elinizle çenesini yukarı kaldırarak ağzını açın
Ağzınızı ağzının üzerine kapatın ve burnunu yavaşça sıkın ve iki kesintisiz nefes üfleyin
Eğer hala hayat işareti yoksa 112’nin arandığından emin olun ve göğüs kompresyonlarına başlayın
Göğüs kompresyonları
Çocuğunun göğsünün ortasında ellerinizin ökçesini konumlandırın; parmaklarınızı gösterildiği gibi göğsün üzerinde kilitleyin
Ökçenizi kullanarak 30 kompresyon uygulayın
Her kompresyon göğsü 3’te bir oranında içe bastırmalıdır
Her 30 kompresyondan sonra, nefes alın ve çocuğu ağzını ağzınızla kapatıp burnun sıkın ve 2 kesintisiz nefes verin
Göğsün kalkışı ve inişini gözleyin
Tıbbi yardım ulaşana kadar iki nefes arkasında 30 kompresyon uygulamaya devam edin
Eğer hayat izleri başlarsa çocuğu resimde gösterilen kurtarma pozisyonuna getirin
Ancak nefesi kontrol etmeye devam edin ve tekrar kompresyona başlamaya hazır olun
Uyarı!
Bu bilgi ilk yardım eğitimi yerine geçmez
Anne ve babalar dahil her bireyin ilk yardım konusunda eğitim alması bir vatandaşlık sorumluluğudur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul