06-26-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kastamonu -Kastamonu Resimleri -Kastamonu Tarihcesi -Kastamonu Fotorafları -Kastamonu
Kastamonu ili, Batı Karadeniz bölgesinde yer alan ve (saat yönünde) Sinop, Çorum, Çankırı, Karabük ve Bartın ile sınırı bulunan Karadeniz kıyısındaki il İl'in merkez ile birlikte toplam 20 ilçesi mevcuttur
İlçeleri; Abana, Ağlı, Araç, Azdavay, Bozkurt, Cide, Çatalzeytin, Daday, Devrekani, Doğanyurt, Hanönü, İhsangazi, İnebolu, Küre, Merkez, Pınarbaşı, Seydiler, Şenpazar, TaşköGoogle Page Rankingü, ve Tosya'dır

- Azdavay: Kastamonu ilinin kuzeybatısında 1268 m² yüzölçümüne sahip engebeli ve ormanlık arazi ile çevrilidir
İlçe kuzeyde Şenpazar ve Doğanyurt ilçeleri, güneyde Daday ilçesi, batıda Pınarbaşı ilçesi, doğuda Küre ve Ağlı ilçeleri ile çevrilidir Kastamonu’ya Ağlı-Seydiler üzerinden 76 km’dir İlçe 49 köy ve 4 mahalle olmak üzere toplam 53 idari birimden oluşmaktadır İlçeye bağlı Ahat köyü çatak mahallesi sınırları içerisinde Çatak Kanyonu vardır

- aday: İl merkezine uzaklığı 32 km'dir
Atatürk 23 - 31 Ağustos 1925'te "Şapka ve Kıyafet İnkılabı" dolayısıyla Kastamonu'ya geldiğinde ilçeyi ziyaret etmiş ve Köpekçioğlu Konağı'nda misafir edilmiştir Nüfusu 4800'dür Eğitim için iki lisesi(Daday Lisesi)-(Daday İmam Hatip Lisesi), bir yatılı ilköğretim bölge okulu (Profesör Doktor Fahri Ecevit Yatılı İlköğretim Bölge Okulu), 2 ilköğretim okulu (Atatürk İlköğretim Okulu)-(Miralay Halit Bey İlköğretim Okulu) vardır

TaşköGoogle Page Rankingü: Kastamonu
- TaşköGoogle Page Rankingü: Kastamonu ya 41 km uzaklıktadır
İlçede her sene Eylül ayının ilk haftası uluslararası sarmısak festivali düzenlenmektedir
- Devrekani: İl merkezine uzaklığı 29 km'dir
Eski bir yerleşim merkezi olan Devrekani höyük ve harabeleri, çeşme ve camileri ile arkeolojik yönden zengindir 23 - 31 Ağustos 1925 Kastamonu ziyaretlerinde Atatürk 28 Ağustosta ilçeyi ziyaret etmiş,

- B
ozkocatepe - Kurukavak Köyünde ormanlık bir alanda bulunan Müftüoğlu Mehmet Bey'in çiftliğinde misafir edilmiştir
- Hanönü: İl merkezine uzaklığı 69 km'dir
Kastamonu' nun en önemli yatırlarından, türbesi şehir merkezinde bulunan Şeyh Şaban-ı Veli İlçenin Çındar Köyünde M 1471 yılında doğmuştur İlçede Mayıs ayı ilk haftasında "Şeyh Şaban-ı Veli Anma Haftası" Ekim ayının ilk haftası Panayır düzenlenmektedir
sunum almira
|
|
|
|