Yalnız Mesajı Göster

Tarihi Çarşılar -Eski Tarihi Çarşılar - Çarşılar Resimli Anlatım

Eski 06-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Tarihi Çarşılar -Eski Tarihi Çarşılar - Çarşılar Resimli Anlatım

Tarihi Çarşılarının Tanıtımı -Eski Tarihi Çarşılar - Çarşılar Resimli AnlatıM

İstanbul’un tarihi çarşıları içinde en büyüğü ve en ünlüsü ise, Nuruosmaniye ile Bayazıt Camileri arasındaki geniş alana kurulmuş olan Kapalıçarşı’dır

Kapalıcarşı

Binlerce dükkanın bulunduğu Kapalıçarşı içindeki 61 sokak ve caddenin çoğu, Fesçiler, Serpuşçular, Tuğcular, Feraceciler, Perdahçılar, Terlikçiler, Kuyumcular, Aynacılar, Kalpakçılar gibi, mesleklere göre isimlendirilmiştir

Bugün de geçmişteki canlılığını koruyan Kapalıçarşı, İstanbul’a gelen ünlü ve ünsüz bir çok yabancının ilgi odağı olmuştur Batılı yazarlar, seyahatname ve anılarında Kapalıçarşı’ya geniş yer ayırmışlardır

Mısır carşı

Mısır Çarşısı, başlangıçta aktarlar ile pamukçu ve yorgancılara tahsis edilmiş iken özellikle 70’li yıllardan itibaren aktar dükkanlara hızla azalmış, bunların yerine kuyumcu, kasap, kuruyemişçi, manifaturacı, kunduracı dükkanları açılmıştır

MISIR ÇARŞISI

Solda Eminönü Yeni Cami, sağda Mısır Çarşısı

Bu fotoğrafı otobüsten çekmiştim En üsttekini otobüsten inince

Burada, uzaktan Mısır Çarşısı'nın ön girişi ve biraz da profilden bir görünüşü Yan tarafta her çeşit peynir, zeytin, salça, pastırma gibi şeyler satılır Bu şeylerin envayi çeşidini orada bulabilirsiniz Meselâ acı biber salçası, acı olmayan biber salçası, az acı biber salçası gibi her şeyin her çeşidi var Bu görünen kısma sağ taraf dersek, bir de sol tarafı var tabi doğal olarak Sol taraf çiçek pazarıdır Oranın fotoğraflarını önümüzdeki günlerde burada görebilirsiniz

Mısır Çarşısı'nın ön girişinin daha yakından görünüşü Şu sağdaki küçük belediye kulübesi tarihi dokuya zarar veriyor İtimap peynircisinin tabelası da öyle

Burası da Mısır Çarşısı'na Tahtakale yönünden yaklaşırken Bakın ilerde Tahtakele yönü çarşı girişi görünüyor

sunum ALMİRA

Alıntı Yaparak Cevapla