06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bu illere giderseniz mutlaka tadın / Bu illere giderseniz mutlaka tadın
ANTALYA
Antalya'nın belki yarım asırdan fazladır tok tuttuğu için özellikle Ramazan aylarında yediği üzeri susam ve yarım badem içleri ile süslenmiş tahinli, hafif şekerli kurabiyesi bağaca da bilinen önemli lezzetlerden biri
Eskiden yanık sütle yapılan dondurma günümüzde Antalya'nın kendine özgü, vazgeçilmez tadılması mutlaka tavsiye edilen önemli lezzetleri arasında yer alıyor
Serpme börek kentin ara sokaklarındaki eski pasajların içinde küçük dükkanlarda sade peynirli ve kıymalı yapılarak sabahın ilk ışıklarında tüketiliyor
Başka yerde lezzetine rastlanmayan şiş köfte ile bol tahinli, sirkeli, üzeri yumurta, domates ve soğan dilimleri ile donatılmış en üstüne de maydanoz serpilmiş Antalya piyazı, kentte hemen her köşe başındaki lokantada yenilebilir
Kabuğu ağza alındığında kolayca sıyrılan sarı renkte ve çerez gibi yedikçe insanın bırakamadığı Tirmis, Antalya'da pazarlarda ve tezgahlarında satılıyor
BURDUR
Yörenin simgesi ceviz ezmesi de Burdur'a gelenlerin yanlarında hediye olarak götürdüğü kentin önemli lezzetleri arasında yer alıyor
BALIKESİR
Susurluk ayranı ve tostunun çekiciliği sayesinde, İstanbul'dan İzmir'e gidenlerin mola verdiği yerlerin başında geliyor
Tanınmış Ayvalık tostu, peynir, sucuk ve salamın da aralarında bulunduğu bol malzemeli doyurucu ve lezzetli bir öğün geçirilmesini sağlıyor
Balıkesir'e özü döner kebabın faklı versiyonu diyebileceğimiz tirit mutlaka tadılması gereken lezzetler arasında
TEKİRDAĞ
Tekirdağ köftesinin tadına mutlaka bakılmalı ve kendine özgü tadı ile peynir helvasının keyfi çıkartılmalı
BURSA
Bursa konuklarını dünyaca ünlü tarihi iskender kebabı ile ağırlıyor Tereyağ salça ve yoğurt iskender kebabının olmazsa olmazlarından
|
|
|