Yalnız Mesajı Göster

Allah'ın Adaleti konusunda..

Eski 06-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Allah'ın Adaleti konusunda..

Artık Allah'ın samimiyeti ve adaleti konusunda eskisinden farklı düşünüyorum, kimseden bi cevap alamıyorum Allah insanı yaratırken ona 2 yol veriyor Hak olan yol ve olmayan yol Ya düzgün yaşarsın ve sonucunda mükafat alırsın, ya da kötü yaşarsın ve sonucunda ceza alırsın diyor, fakat o kitapta adaletinden bahseden, ne denli adil olduğunu söyleyen Allah, insana dünyaya gelip gelmek isteyip istemediğini sormuyor Bi insan düşünün ki yok olmayı ve hiç var olmamış olmayı Allah'ın bir varlığa (insan bile demiyorum) verebileceği en büyük mükafata bile tercih etmiş olsun O insanın bu sınavına girmesi adil midir? Allah insana bu sınava girmek isteyip istemediğini sormazken nasıl adil olur? Neden kendine zorunlu kılar bizi Neden kendisini sevmesini zorunlu kılar Allah sonsuz büyük ve kudret sahibi olabilir, fakat kişi istemiyosa Allahı? Bu zorbalık değil midir? Dünyada ve ahirette şüphesiz ki adalet vardır ama ya var olma kısmında? Ya bir kişi cenneti de Allah ın hoşnutluğu ve rızasını da istemiyosa, bu sınava tabi tutulması nasıl bir adalettir?*

Açıklayabilirseniz sevinirim

Teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla