Yalnız Mesajı Göster

Kurban kesme farzmıdır Yoksa sünnet midir?

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurban kesme farzmıdır Yoksa sünnet midir?



kurban kesmek farz mıdır? sünnet midir?

1506- Cebele b Suhaym (ra)?den rivâyete göre, adamın biri İbn Ömer (ra)?e kurban kesmek vâcib midir? diye sordu O da; Rasûlullah (sav) ve Müslümanlar kurban kestiler dedi Adam aynı soruyu tekrar edince aklını kullanıp ne dediğimi, anlamıyor musun? Rasûlullah (sav), ondan sonrada Müslümanlar kurban kestiler (İbn Mâce, Dahaya: 2)

? Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir İlim adamlarının uygulaması bu hadise göre olup; Kurban kesmek vâcib değildir Lakin Rasûlullah (sav)?in sünnetlerinden bir sünnettirHoşlandığı ibadetlerden biridir Sûfyân es Sevrî ve İbn?ül Mübarek?in görüşü de böyledir

1507- İbn Ömer (ra)?den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (sav), Medîne?de on yıl kaldı ve her yıl kurban keserdi (Müsned: 4815)

? Tirmizî: Bu hadis hasendir



Alıntı Yaparak Cevapla