|  06-25-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Part Time İş Nedir 

Okul ve diğer aktivitelerinizle birlikte yürütebileceğiniz part time  işler, size potansiyel kariyer alanları ve ideal mesleğinize  uygunluğunuz konusunda fikir verir, tecrübe kazanmanızı sağlar, “ben  kendi paramı kendim kazanıyorum” edasıyla göğsünüzü gere gere yürümenize  yardımcı olur Part-time işler, zamanı kullanma kabiliyetini artıran,  gerçek hayatla ilgili tecrübeler kazanmanızı sağlayan, CV’nizde şık  durarak geleceğinizde önemli bir rol oynayıp, para kazanmanıza yarayan  mükemmel fırsatlardır  
 Kuru bir tanım yapmak gerekirse: genel çalışma saatleri, çalıştığı  birimdeki aylık veya haftalık normal çalışma saatinin %70’inden az olan  kişiler part-time elemanlardır
  Çoğunluğu öğrenci olan part-time  çalışanlar, işe alım sürecinde deneyimin büyük önem taşıması nedeniyle,  kariyerleri için ilk adımı atmış kişilerdir  Part-time işler, mevcut iş  olanaklarını araştırmak ve iş çevresinde yer edinmek adına birebirdir  Kariyer amaçlarınıza uymasa bile part-time işlerden kendinizi  geliştirmek adına pek çok şey öğrenebilirsiniz  Belli saatlerde ofiste  çalışarak yapabileceğiniz işlerin yanı sıra evden yürütebileceğiniz  işler de mevcut   

| 
	|  |   |