Konu
:
Organik meyve de alerji yapabilir / Organik meyve de alerji yapabilir
Yalnız Mesajı Göster
Organik meyve de alerji yapabilir / Organik meyve de alerji yapabilir
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Organik meyve de alerji yapabilir / Organik meyve de alerji yapabilir
Organik meyve de alerji yapabilir
Paris'te düzenlenen alerji kongresinde yayımlanan bildiride
kimyasal madde kullanılmadan yetiştirilen meyvelerin alerji yapma riskinin diğerlerine göre fazla olabileceği belirtildi
Fransız "Le Point" dergisinde yayımlanan makalede
araştırmacılar
yüzde yanma ve kızarıklığa yol açtığı için halk arasında gülleme ya da gül hastalığı olarak bilinen rozaseye neden olan meyve alerjilerinin meyvelerin "saldırganlara" karşı savunmaya geçmesiyle bağlantılı olabileceğini ifade etti
Şeftali
elma
kayısı
çilek
erik ve armutta
alerjiye yol açan lipid transfer proteinlerinin (LTP) seviyesinin
fitopatojen mantarın saldırısına uğrayan meyvelerde büyük oranda arttığına dikkat çekildi
Bazı araştırmaların LTP'nin genellikle meyve kabuğunda yoğun olduğunu gösterdiğini belirten bilim adamları
ancak aynı meyvenin farklı türünde de LTP oranının değişebildiğini vurguladı
Sarı elmada LTP oranının daha fazla olduğu örneğini veren bilim adamları
şeftalide LTP'nin tüylerde toplandığını
kayısı ve erikte ise LTP oranının kabuk ve ette eşit oranda bulunduğunu belirtti
Bu sonucu doğrulamak amacıyla başka araştırmaların da yapılması gerektiğini söyleyen araştırmacılar
ayrıca
LTP oranının meyvenin olgunlaşma derecesine
meyve ağaçlarına yapılan bakıma ya da toplandıktan sonra meyvelerin nasıl saklandığına göre farklılık gösterdiğini de vurguladı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul