Konu
:
Boğaz Ağrısı
Yalnız Mesajı Göster
Boğaz Ağrısı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Boğaz Ağrısı
İsviçreli bitki bilimci Alfred Vogel "Nature Doctor" isimli kitabında, turp ve yosun gibi doğal antibiyotiklerle vücudun direncini artırmanın mümkün olduğunu anlatıyor
Büyük şehirlerde kirli hava soluyanların pek çok virüsle de temas etmesi işten bile değil
Buna sivrisinek ve benzerlerinin taşıdığı hastalıkları da eklersek ne büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuz görülür
Sağlığımız için tehdit oluşturan bu özellikleri değiştiremeyeceğimize göre vücudumuzun direncini artırmak en doğrusu olacaktır
Bu da doğal antibiyotiklerle mümkün
Vogel kitabında tıpta sıkça kullanılan antibiyotiklerin özellikle tropikal bölgelerdeki virütik hastalıklara yakalanmış çok sayıda hastaya yeniden hayat verdiğini anlatıyor ancak bu antibiyotiklerin yan etkileri olduğunu ve bir taraftan da vücuda zarar verdiklerini de ekliyor
Bu antibiyotiklerin kullanımı bağırsak florasına zarar verir ki, vücut icin yararlı olan bakteriler bağırsaklarda ürer
Yani vücudun bazen de bakterilere ihtiyacı var
Örneğin bir çeşit bakteri olan lactobacillus acidophilus barındıran yoğurt, bağırsaklar için çok yararlıdır
Bu, bağırsaklardaki bakterilerin oluşumuna yardım eder
DOĞAL ANTİBİYOTİKLER
Özellikle karaciğeri hassas olanların vücutlarını bakterilere karşı daha dirençli bir hale getirmek için doğal antibiyotiklere ihtiyaçları vardır
Bu yanlış anlaşılmasın, aslında herkesin buna dikkat etmesi şart ama vücut dirençleri gelişmemiş olanların özellikle çok daha dikkatli olması gerekiyor
Vogel'a göre yaban turbu, su teresi ve dere otunun bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilimsel bir gerçek
Bu bitkileri düzenli olarak tüketenlerin bakterilere bağlı hastalıklara karşı direnç oluşturdukları biliniyor artık
Mesela su teresi düzenli olarak salatalara konduğunda özellikle soğuk algınlığına bağlı hastalıklara karşı direnç oluşturuyor
Doğada bulunan yosun ve liken benzeri bitkilerin de iyi birer antibiyotik olduğu biliniyor
Örneğin hayvanlar yosun ve benzeri bitkileri çiğneyerek kendilerini tedavi ediyorlar
Vogel yosunla kendisini nasıl tedavi ettiğini ise kitabında şöyle anlatıyor; "Boğazımın ağrıdığı ve burnumun aktığı bir gün kendimi yosun ile tedavi etmeyi denedim
Doğada dolaşıyordum
Bir tutam yosunu çiğnemeye başladım
Eve geldiğimde boğazımın ağrısından eser bile kalmamıştı
Yosun hastayken böyle bir işleve sahipse hastalanmadan önce de düzenli alındığında bağışıklık sistemini güçlendireceği kesin
"
saglikhaber
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul