Konu
:
Portakal ve Yağı
Yalnız Mesajı Göster
Portakal ve Yağı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal ve Yağı
Diğer isimleri: (Apfelsine / Orange / Apfelsinenbaum / Orangenbaum /
Doğada: Turunçgillerden bir meyvedir
Akdeniz çevresinde ve sıcaklık ortalaması 23° ile -30°C arasında olan yerlerde yetişen ağaçlardır
Bu ağaçların meyveleri portakal adını alır
Portakal meyveleri tam yuvarlak veya yumurta şeklindedir
Güney Anadolu ve Doğu Karadeniz (Rize çevresi)
Turunçgiller familyasından bir ağaçtır
Boyu 2-10 m arasında değişir
Yaprakları sert dayanıklı ve düz kenarlıdır
Meyvesi C vitamini bakımından zengindir
Kabuğunun altında sarımtırak, bazılarında ise kırmızı renkte sulu ve dilimli bir öz bulunur
Kabuklarından portakal esansı elde edilir
Eczacılıkta ve gıda sanayinde kullanılır
Çiçeklerinden de portakal çiçeği esansı yapılır
Özellikleri: Antiseptik, anti bakteriyel, antispasmodik ve antifungal, stimulan ve tonik
Kullanıldığı yerler:
Losyon ile: Ağrıları dindirir, kabukları iyice kıyılır susam yağının içine konur
3 hafta güneşte bekletilir
Bu şekilde yağı elde edilmiş olur
Ağrıyan bölge bu yağla ovulur
Dişetlerini güçlendirir
Yara ve yanıkların iyileşmesini sağlar
Etli kısımları pişirilerek yapılan lapa yara ve apselere konulur
Banyosu yapılır
Masaj yoluyla: Portakal yağı ile selüloitli bölgelere masaj yapılarak selüloitlerin azaltılması sağlanır
Portakal çiçeklerinin nefis kokusu yorgunluğu giderir ve sinir bozukluklarına iyi gelir
Zihin beden ruh titreşimlerini birleştiricidir
Yoga meditasyonda
pasif jimnastiklerde yararlıdır
Romantik gecelere yakışır
Şifada, kulak burun boğaz yollarını açtığı gözlemlenmiştir, gribal olan her türlü hastalıklarda rahatlatıcıdır
Uyarılar: Yoğun konsantrasyonda cildi tahriş eder,
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul