Yalnız Mesajı Göster

Portakal ve Yağı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal ve Yağı





Diğer isimleri: (Apfelsine / Orange / Apfelsinenbaum / Orangenbaum /

Doğada: Turunçgillerden bir meyvedir Akdeniz çevresinde ve sıcaklık ortalaması 23° ile -30°C arasında olan yerlerde yetişen ağaçlardır Bu ağaçların meyveleri portakal adını alır Portakal meyveleri tam yuvarlak veya yumurta şeklindedir Güney Anadolu ve Doğu Karadeniz (Rize çevresi) Turunçgiller familyasından bir ağaçtır Boyu 2-10 m arasında değişir Yaprakları sert dayanıklı ve düz kenarlıdır Meyvesi C vitamini bakımından zengindir Kabuğunun altında sarımtırak, bazılarında ise kırmızı renkte sulu ve dilimli bir öz bulunur Kabuklarından portakal esansı elde edilir Eczacılıkta ve gıda sanayinde kullanılır Çiçeklerinden de portakal çiçeği esansı yapılır

Özellikleri: Antiseptik, anti bakteriyel, antispasmodik ve antifungal, stimulan ve tonik

Kullanıldığı yerler:

Losyon ile: Ağrıları dindirir, kabukları iyice kıyılır susam yağının içine konur 3 hafta güneşte bekletilir Bu şekilde yağı elde edilmiş olur Ağrıyan bölge bu yağla ovulur Dişetlerini güçlendirir Yara ve yanıkların iyileşmesini sağlar Etli kısımları pişirilerek yapılan lapa yara ve apselere konulur Banyosu yapılır

Masaj yoluyla: Portakal yağı ile selüloitli bölgelere masaj yapılarak selüloitlerin azaltılması sağlanır Portakal çiçeklerinin nefis kokusu yorgunluğu giderir ve sinir bozukluklarına iyi gelir Zihin beden ruh titreşimlerini birleştiricidir Yoga meditasyonda pasif jimnastiklerde yararlıdır Romantik gecelere yakışır Şifada, kulak burun boğaz yollarını açtığı gözlemlenmiştir, gribal olan her türlü hastalıklarda rahatlatıcıdır

Uyarılar: Yoğun konsantrasyonda cildi tahriş eder,

Alıntı Yaparak Cevapla