Yalnız Mesajı Göster

Gıda Renkleri ve Anlamları

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gıda Renkleri ve Anlamları



Renkler sadece yiyecekleri hoş göstermez Renklerine göre özel besleyicilikleri vardır İşte renklerine göre gıdaların yararları Unutulmaması gereken ise, bir yiyeceğin rengi daha koyuysa daha fazla besleyici olduğu

Kırmızı
Kırmızı renkli yiyecekler likopen bakımından zengin ve kanser riskini azaltıyor
Kırmızı renkli yiyeceklerin başında domates, karpuz, pembe greyfurt sayılabilir

Mor

Mora yakın yiyecekler de, aynı özelliğe sahiptir Üzüm, kırmızı şarap, böğürtlen, ahududu ve kırmızı elma bu tür yiyeceklerin başında gelir

Portakal sarısı

Bu tür yiyecekler alfa ve beta keroten içeriyor, kanserin yayılmasını önyeici ve hücreleri yenileyici Havuç, mango, kış meyveleri ve tatlı patates

Sarı ve portakal sarısı

Bu tür yiyecekler başta C vitamini olmak üzere hücreleri koruyor ve beta-kriptoksin gibi bir çok bağışıklıkla ilgili mineraller içeriyor Portakal, yeşil fasulye ve avakado bu grupta anılıyor

Sarı ve yeşil

Bu tür yiyecekler lutein, keraten içeriyor ve göz sağlığı için yararlı
Ispanak ve diğer yeşil sebzeler, taze mısır, yeşil fasulye, taze baklagiller ve avakado bu tür yiyeceklere örnek

Yeşil

Yeşil renkli yiyecekler ise, genlerin bozulmasını engelliyor, kemik kanserine ve diğer kanserlere karşı önleyici özellik taşıyor Brokoli, brüksel lahanası, karnıbahar, lahana bu tür besinlerin başında geliyor

Beyaz/Yeşil

Bu tür yiyecekler hücrelerin ince zarını koruyor Soğan, sarımsak, kereviz, armut, beyaz şarap bu grupta yer alıyor

Alıntı Yaparak Cevapla