Konu
:
Ev Tipi Döner
Yalnız Mesajı Göster
Ev Tipi Döner
02-02-2007
#
1
Ergenekon
Ev Tipi Döner
(4-5 kişilik)
Malzeme Listesi:
Yarım kilo bütün et (herhangi bir işlem yapılmamış , tek parça halinde alınacak)
4-5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı yoğurt
2-3 yemek kaşığı domates salçası
Ekmek dilimleri
Süslemek için kızartılmış domates ve biber (istediğiniz miktarda)
Yapılışı:
Eti buz dolabında dondurduktan sonra dışarıda kısa bir süre bekleterek (yaklaşık yarım saat) ince dilimler halinde kesin
Döner dilimleri şeklinde kesilmesi gereken et buzlu iken daha kolay kesiliyor
2-3 yemek kaşığı tereyağı ile etinizi kızartın
Bu arada servis yapacağınız tabağın tabanına ekmek dilimlerini kare kare keserek yerleştirin ve yoğurdu kaşıkla karıştırıp ekmeklerin üzerine gezdirin
Kalan 2 yemek kaşığı tereyağını ayrı bir tencerede eriterek içine sulandırılmış salçayı (salçanın pütürlü olmaması için bir miktar su ile açılması gerekiyor) ilave edin, 1 dakika kadar kısık ateşte pişirin
Kızarmış etleri yoğurdun üzerine alın, üzerine teryağında hazırladığınız salçayı gezdirin
Kızartılmış domates ve biberler ile zevkinize göre süsleyin
Ergenekon