Yalnız Mesajı Göster

Ev Tipi Döner

Eski 02-02-2007   #1
Ergenekon
Varsayılan

Ev Tipi Döner



(4-5 kişilik)

Malzeme Listesi:
  • Yarım kilo bütün et (herhangi bir işlem yapılmamış , tek parça halinde alınacak)
  • 4-5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı domates salçası
  • Ekmek dilimleri
  • Süslemek için kızartılmış domates ve biber (istediğiniz miktarda)
Yapılışı:

Eti buz dolabında dondurduktan sonra dışarıda kısa bir süre bekleterek (yaklaşık yarım saat) ince dilimler halinde kesin Döner dilimleri şeklinde kesilmesi gereken et buzlu iken daha kolay kesiliyor

2-3 yemek kaşığı tereyağı ile etinizi kızartın Bu arada servis yapacağınız tabağın tabanına ekmek dilimlerini kare kare keserek yerleştirin ve yoğurdu kaşıkla karıştırıp ekmeklerin üzerine gezdirin Kalan 2 yemek kaşığı tereyağını ayrı bir tencerede eriterek içine sulandırılmış salçayı (salçanın pütürlü olmaması için bir miktar su ile açılması gerekiyor) ilave edin, 1 dakika kadar kısık ateşte pişirin

Kızarmış etleri yoğurdun üzerine alın, üzerine teryağında hazırladığınız salçayı gezdirin Kızartılmış domates ve biberler ile zevkinize göre süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla