Prof. Dr. Sinsi
|
HASTALIKLAR VE BITKILERLE TEDAVI Hakkında Bilgi
AĞIZ YARALARI
Sirke ve susam yağı karışımı ile gargara yapılabilir
Birer çorba kaşığı böğürtlen yaprağı, hunnap, mercimek ve sinirli yapraktan oluşan karışımı kaynatıp, ılıkken gargara yapabilirsiniz
Kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp, yaraların üzerine sürebilirsiniz
Bol kekik çiğneyin
AKCİĞER RAHATSIZLIKLARI
Isırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir
ALERJİ
100gr ısırgan otu + 100gr kırkkilit otu karışımını çay gibi demleyip, günde 3 çay bardağı içmek ve bu tedaviye en az 20 gün devam etmek gerekir
Şahtere otu çay gibi demlenip, sabah akşam 1 su bardağı içilebilir
Birer çorba kaşığı Acı yonga ve Ravend çini, demlenip sabah akşam birer bardak içilir
Kaşınan bölgeye Oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer
APANDİSİT
Bu hastalığı önleyici en etkili şey, Böğürtlen çayıdır
ARPACIK
1 çay bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır Bu tedavi 2 saatte bir, 5-10 dakika tekrarlanır
ASTIM
1 lt suya 1 tutam Mersin yaprağı veya ısırgan konur ve 10 dk kaynatılıp demle-
nir ve süzülür Günde 8-10 çay bardağı, şekersiz olarak içilir
1 lt sıcak suya 5 yemek kaşığı Isırgan otu konur, 5 dk sonra süzüp günde 8-10 bardak şekersiz içilir
BADEMCİK
Kekik gargarası çok etkilidir
Balık yağı içirilmelidir
BASUR
Zulumba ve Üzerlik tohumu eşit oranlarda katıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çay kaşığı yenir
BAŞ AĞRISI
Baş ağrısının pekçok sebebi olabilir Etkili tedavi için bu sebepleri ortadan kaldır-
mak gerekir
1 bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur,
5 dk sonra süzerek günde 2-4 bardak içilir
BÖBREK VE MESANE TAŞI
1 lt suya birer tutam Kırkkilit otu, Mısır püskülü ve Kiraz sapı konur, 5 dk kay-
natılır ve süzerek günde 2-4 bardak içilir
Ağrıyı dindirmek içinse; 1 lt suya birer tutam Keten tohumu ve Meyan kökü ko-
nur, 15 dk kaynatılıp süzülür ve günde 3-4 bardak, aç karnına içilir
CİLT HASTALIKLARI
80g ravent çini, 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karnına 1 tatlı kaşığı yenir
DAMAR TIKANIKLIĞI
250g Hayıt tohumu, 6lt suda yarım saat kaynatılır ve günde 3 öğün, aç karna, bir çay bardağı içilir ( Tansiyon düşürücü etkisi vardır )
DUDAK ÇATLAMASI
Balmumu ve gülyağı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür
Susam yağı da iyi bir koruyucudur
ERGENLİK SİVİLCELERİ
Şap ve narkabuğunu sirkeli suda kaynatıp bu su ile sivilceleri silmek yararlıdır
GASTRİT
Hergün kahvaltıdan önce 1 çay kaşığının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık su ile içmek ve bu tedaviyi 20 günlük kür halinde yapmak faydalıdır
GUATR
Tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşit oranlarda karıştırılıp yenir
Deniz süngeri kurtulup toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenir
KALP KRİZİ
Ökseotu çayı, Melisa çayı ve Adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir Ayrıca Civanperçemi, Atkuyruğu ve kekik oturma banyoları da yararlıdır
KANSIZLIK
50g Kınakına, 1kg siyah kuru üzüm ve 1/2kg Mürdüm eriği ile, 3lt suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 öğün içilir
KAS ERİMESİ
Günde 3-4 bardak Aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir
KEMİK ERİMESİ
Günde 3-4 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir
KİREÇLENME
400g Ardıç tohumu, 1kg bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 öğün, aç karnına, 1 tatlı kaşığı yenir
NEFES DARLIĞI
Bir miktar Deniz kadayıfı, toz haline getirilir Ihlamur içine 1 çay kaşığı oranında katılarak kaynatılıp içilir
ÖKSÜRÜK
Günde 20g 'dan fazla olmamak kaydıyla, Defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir
100g toz zencefil ve 100g toz zerdeçal 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karna, 1 tatlı kaşığı yenir
PROSTAT
100g Eğir kökü, 5lt suda, 2 5lt kalıncaya dek kaynatılır Günde 3 öğün, yemeklerden yarım saat önce, 1 çay bardağı içilir
Aynı miktarda Kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden 15dk önce, 1 çay bardağı içilir
ROMATİZMA
Hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir Ayrıca, ağrılı bölgeye sürülür
Aşağıdaki yağlar belli oranlarda karıştırılıp ağrılı bölgeye tatbik edilir ;
Pelesenk yağı : 100g
Kekik yağı : 70g
Alabalık yağı : 50g
Karanfil yağı : 25g
SEDEF HASTALIĞI
50g Isırganotu, 50g Şahtereotu ve 50g Civanperçemi 1 lt sıcak suda 15 dakika bekletilip süzülür ve günde 3-4 bardak içilir
ŞEKER HASTALIĞI
1 lt sıcak suya 20g Mersin yaprağı konup 5-10 dakika demlenir ve gün boyu içilir
250g servi kozalağı, 250g pelinotu ve 100g melisa 2 5lt alkole konur Hava almayan bir kapta 45 gün bekletilir ve günde 3 üğün, aç karna, 1 kahve fincanı suya 8-10 damla damlatılarak içilir
|