Prof. Dr. Sinsi
|
Anneler İçin Öneriler... hakkında bilgi
Hamilelikte alınan kilolar,doğru beslenme davranışları kazanılarak uzun dönemde verilmelidir
Çocuklarda oluşabilecek şişmanlık sorununu ortadan kaldırmak adına tv karşısında parkta vBulletin ortamlarda yemek yedirmemeye gayret edin
Şişmanlığın oluşumunu önlemek ,şişmanlık oluştuktan sonra zayıflamaya çalışmaktan çok daha kolaydır
Beslenme davranışlarını değiştirmeye yönelik yapılan bütün uygulamalar ,sizi sağlıklı bir yaşama yönlendirir
Deri altı yağ tabakasının az veya çok olması sağlık sorunları yaratabilir
Günlük kahve tüketiminizi 1-2 fincanla sınırlı tutmaya gayret edin
Şişmanlık sorunu ile karşı karşıya iseniz ,yanlış beslenme davranışlarını düzeltmek bile ağırlık kontrolü için yeterli olabilir
Diyet kişiye özeldir Sihirli diyetler,şuruplar,çorbalar vBulletin uygulamalar sizi doğru hedefe yönlendirmez
Anneler dikkat ,yanlış beslenen çocuklar gelecekte şişman yetişkinler olmaya adaydır
Sağlığınız için yeterli ve dengeli beslenin
Kilo vermek için sabırlı olmanız gerekmektedir
Ebeveynler çocuklara kahvaltı alışkanlığı edindirmelidir
Gebelik döneminde ,kalsiyum gereksinimi artmaktadır
Yürüme problemi olan engelliler,hareket kısıtlamasından dolayı ,aldıkları kaloriye
dikkat etmeliler
Öğünlerinizden önce 1 bardak su içmek sizi tok tutacakdır
Akşam öğününüzü saat 7 de sonlandırın
Formda ve sağlıklı olmak için yağ oranı düşük bitkisel kaynaklı yiyecek tüketin
Sağlığınız için tansiyon ve kan değerlerinizi takip edin
Ögünlerinize posalı sebzeleri ilave edin
Gebelikte yeterli ve dengeli beslenme fetusun gelişiminde büyük rol oynar
Atıştırmak istediğinizde kalorisi düşük yiyeceklere yönelin
Zayıflama tedavisi uzun zaman alan ve sabır gerektiren süreçtir
Kemik ve diş sağlığı için kalsiyumdan zengin besin tüketin
Davetlerde hamurlu tatlı yerine meyve tercih edin
Sofranızda balık ve cevize her zaman yer verin
Dengeli ve sağlıklı beslenme yaşlanmayı geciktirmektedir
Emzikli annelerde zayıflama diyeti Uygulanmamalıdır
Uzun raf ömrü olan katkılı gıda maddelerine hayatınızda çok az yer verin
Tükettiğiniz besinlerin çeşidini arttırın Tek tip yiyecekle beslenmeyin
Gün içinde çay şekeri kullanımını azaltın
Gıda alışverişine karnınız tokken çıkın
Sağlıklı olmak için hareket edin
Soğuklarda C vitamini içeren sebze ve meyve tüketin
Diabette posa yönünden zengin besinleri yenmesi,kan şekerinin istenlen düzeyde tutulmasını sağlamaktadır
Kilo kontrolünde sadece nedenlerin araştırılması değil,davranışlarında değiştirilmesi gerekmektedir
Çocuğunuza yemek alışkanlığını kazandırmak için beraber sofraya oturun
Yetersiz ve dengesiz beslenme cildinizide olumsuz etkilemektedir
Aldığınız kaloriyi yakın yada yakacağınız kadar kalori alın
Besin değeri yüksek kalorisi düşük yiyeceklere ağırlık verin
Sürekli diyetle metabolizmanızı ve sindirim sisteminizi bozabilirsiniz
Anne sütü bebek için en faydalı gıdadır
Sağlığınız için içecek olarak meşrubat yerine meyve suyu,ayran bitki çaylarını tercih edin
Kilo kontrolü için sorunun temeline inip nedenlerini araştırmak gerekir
Yemek yerken başka şeyle meşgul olmayın Fark etmeden miktarı kaçırabilirsiniz
Hergün düzenli olarak yapacağınız egzersiz sağlıklı kalmanıza faydalı olacakdır
Yemeklerden önce su içmeye gayret edin Bu sizin fazla yemek tüketmenizi önleyecektir
Zeytin ve peyniri yüksek tuz içeriğinden dolayı suda bekletmeden tüketmeyin
Akşam yemeğini yatmadan
3-4 saat önce sonlandırın
Her gün kalsiyum ihtiyacını karşılamak için süt ve süt ürünlerini tüketin
Her yemekten sonra dişinizi fırçalayın Bu sizin belirli bir süre açıkma hissinizi
engelliiyor
Zencefil,kan damarlarını açar,terleme yapar kalbi canlandırır
Havuç,cildi nemlendirirken aynı zamanda ışıltılı ,sağlıklı görünüm sağlar
Kilo vermede,büyük hedefler değil küçük hedefler kişiyi başarıya götürür
Porsiyon ölçülerini küçük tutarsanız,istediğiniz besinleri rahatlıkla yersiniz
Selüllitin önlenmesinde maydonoz,turp,çilek tüketiminin vücuddaki suyun atılımını,sağladığı için faydası olmaktadır
Aldığınız kadar kalori yakın,yada yakacağınız kadar kalori alın
Sadece zayıflamak için değil,sağlıklı kalmak içinde diyet yapın
Alışverişlerinizde ,gıdalardaki aflatoksin miktarına dikkat edin
Çok sıcak yiyecek ve içecek almayın
Aşırı tuzlanan gıdalardaki nitrat ,mide kanserine neden olmaktadır
Taze kabak tüketmekle folik asit ihtiyacınızı karşılayailirsiniz
Kuşburnu vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmektedir
Karaciger dostu Enginarı, her mevsim tüketin
Uzun süre açlık aşırı kiloyu davet etmektedir
Ana ve ara öğünlerinizi atlamayın Sık ve az yiyin
Taze ceviz protein,lif,magnezyum,E vitamini,ve potasyum yönünden çok
zengindir
Soğan, kanı inceltmekte ve iyi huylu kolesterol HDL yi yükseltmektedir
Kansere karşı savunmada,C ve E vitamini ,folik asit,selenyum önemli rol oynamaktadır
Asitli içecekler diş minesine zarar vermektedir
Kemik erimesi bayanları tehdit etmekte,bunun için kalsiyum açısında zengin
beslenilmesi gerekmektedir
Zeytinyağı,kalp hastalıkları riskini azaltmakta,aynı zamanda E vitamini açısındanda zengindir
Kilo verirken, sofra şekerinden uzak durun
Sigara ,kandaki C vitamini düzeyini düşürmektedir
Tuz yerine, baharat ve çeşitli otları kullanmayı deneyin
Günde 3 gramdan fazla tuz tüketmeyin
Üzüm çekirdeği güçlü bir antioksidandır Her fırsatta tüketmeye gayret edin
Zayıflamak için düşük kalorili yiyecekleri tercih edin
Yemegin tadına bakmadan tuz kullanmayın
Akşam yemeğinizi yatmadan 3 saat önce sonlandırın
Etleri kömür ateşinde değil buharda,fırında
haşlama olarak yemeyi tercih edin
Zayıflamak istiyorsanız yavaş ,yavaş yiyin
Kahvaltı yapmayanların daha fazla kilo aldığını unutmayın
Sigara,alkol ve tuzu azaltın
Yağlı beslenmenin kanser gelişmesine neden olduğunu gösteren birçok çalışma vardır
Donmuş gıdaları konservelere tercih edin
İşlenmemiş çiğ gıdalar tüketmeye gayret edin
Aktarlardan alacağınız otlardan tüketin Bunlar sizin sağlıklı olmanıza yardımcı olacaktır
Bol bol çay için çay antioksidanlar açısından zengindir
Turunçgillerde bulunan C vitamini enfeksiyonlara karşı direnci arttırmakta ve damar duvarlarını güçlendirmektedir
Etli yemekleri mutlaka yanında sebze ile tüketiniz
Domatesde bulunan likopen LDL kolesterolü düşürmekde ,aynı zamanda iyi bir antioksidan görevide görmektedir
Her gün biraz daha fazla adım atmaya bakın Günlük hayatınızda daha aktif ve
hareketli olmak için gayret gösterin
Günde en az 8 bardak su içmenin yararını hiç bir zaman unutmayın
Alınan her kilo ,kişinin ömrünü yirmi hafta kısaltmaktadır Zayıflamak ise kalp,kanser ve eklem iltihabı hastalıklardan koruyor
Elma ,portakal,havuç,ıspanak gibi lifli yiyecekler dişleri güçlendirmektedir
Haftada üç kilo vermeyi vaad eden mücize diyetlerden uzak durun Fazla kilolarınızı uzun vadede verin
Keten tohumunun besinsel kalitesi,iyi posa yapısı ve omega-3 içeriği ile yıldızı parlamaktadır
Posa almak için sebzeleri (patates ,salatalık,domates) gibi yenebilen kabuklarıyla beraber tüketin
Tuzlu atıştırmalar yerine çiğ sebzeleri tercih edin
Lahana ailesinden sebzelerde posa antioksidan vitaminler ve kanseri önleyen birçok özellik bulunmaktadır Bunlar ( Brokoli,karnıbahar,pazı) gibi
Bir avuç dolusu dilimlenmiş havuç tükettiğinizde günlük A vitamini gereksinimini karşıladığınızı unutmayın
Taze meyve suyu içmeyi alışkanlık haline getirin veya yogurt ,tahıllar ve ürünlerini taze yada kuru meyvelerle tatlandırın
Süt ve süt ürünlerinin az yağlı veya yağsız olanlarını tercih edin
Sevdiğiniz restoranlarda az yağlı ürünleri deneyin Haşlama olanları sipariş edin
Koenzim Q en çok sardalya ve uskumruda bulunmakta ,balığın damar tıkanmasını önlemedeki rollerinden birinin bu maddeyi içermesinden kaynaklandığı düşünülmektedir
Kahvaltı yapmadan güne başlamayın
Meyankökü bileşiminde bulunan glikozid’lerin ,alerjiyi ve iltihabı önleyen, bir etkiye sahip olduğu söylenmektedir
Balık ,temizlendikten sonra kağıda sarılıp birkaç gün buzlukta saklanabilir Buzluğa konmadan önce içine limon sıkılırsa ,daha sonra çözdürülüp pişirildiğinde koku daha az olur
Meyve suları ,sıkıldığı anda bekletilmeden tüketilmelidir Sıkılmış meyve suyu buzdolabında bekletilirse C vitamini azalır
Domates yiyenlerde kanser ve kalp damar hastalığı riskinin azaldığı yapılan çalışmalarla ortaya konmuştur
Çok sık tartılmayın Ağırlık günde güne ve gün içinde değişir Haftalık tartılmalar yeterlidir
Sarımsak içindeki alli-sülfür yapısındaki maddeler kanserli hücrelerin çoğalmasını önlemektedir
|