06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kanserin çaresi bu diyette hakkında bilgi
Taş devri" diyetiyle daha sağlıklı günler sizi bekliyor  İşte dikkat etmeniz gerekenler  
Prof Dr Ahmet Aydın,"Türkiye'de çocuğu da büyüğü de çılgınca şeker ve beyaz un kullanıyor İşte kanser bu yüzden artıyor Katkı maddesi ilave edilmiş gıda yemeyin Bol sebze, meyve tüketin Yiyecekleri az ve buharda pişirin, taş devri diyeti uygulayın”dedi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Ahmet Aydın kanser hücrelerinin sağlıklı hücrelerden farklı olarak oksijenli metabolizma yerine oksijensiz metabolizmasının olduğunu, şekerin kanserli hücreleri beslediğini belirtti
Aşırı şekerli gıdaların insülin direncine yani hiperinsülinizme yol açtığını, hiperinsülinizmin de hücre üremesini kontrolsüz arttırarak kansere neden olduğunu kaydeden Aydın, “Türkiye’de çocuğu da büyüğü de çılgınca şeker ve beyaz un kullanıyor Bütün bunlar kanserin neden arttığını göz önüne seriyor Kanseri sevmiyorsanız onu beslemeyin” dedi Şeker yerine tatlandırıcı kullanmanın çözüm olmadığını da belirten Aydın, “Şeker yerine tatlandırıcı kullanmayı düşünüyorsanız başka bir tuzağa düşmüş olursunuz
Tatlandırıcıların da vücuda ciddi zararları olduğu yapılan araştırmalarla kanıtlandı Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), sakarin içeren her türlü gıda maddesinin üzerine 'Sağlığa zararlıdır Hayvanlar da yapılan testlerde kansere yol açmıştır' ibaresinin konmasını şart koştu” dedi
Öte yandan pişirme işleminin besinlerdeki enzimleri ve vitaminleri yok etmesi nedeniyle kanserin çiğ yiyeceklerdense pişmiş yiyecekleri sevdiğini vurgulayan Aydın, beslenmede alınacak bazı tedbirlerle kanserlerin en az üçte iki oranında önlenebileceğini bildirdi Aydın alınması gereken tedbirleri şöyle sıraladı:
BUNLARDAN UZAK DURUN
Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin
Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin
Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin Taş devri diyetini uygulayın
Bol taze sebze ve meyve yiyin
Omega-3 alın, ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın Zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin
Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin
Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin Mümkünse manda sütü kullanın Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin Günde iki diş sarımsak, 1 baş kuru soğan tüketin
Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin
Yeşil ve siyah çay için (şekersiz)
Stresden uzak durun
İyi uyuyun
D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin
Egzersiz yapın
İşlenmiş soya ürünü yemeyin
Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile ve çok az pişirin Turbo fırınlar da kullanılabilir
Hızlı pişirme yöntemleri besin kayıplarına yol açar; kanserojendir
Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin Emaye ve çelik tencere son tercih olmalı
AA
|
|
|