Yalnız Mesajı Göster

Yağlarla Gelen Zayıflık

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlarla Gelen Zayıflık



Mutfakta en çok kullandığımız şey herhalde yağlardır Ancak yağlar hakkında gerçekte ne kadar bilgiliyiz?

Yemek yaparken kullanabileceğimiz en sağlıklı yağ zeytinyağıdır Diyetisyen Lea Ann Holzmeister, önerdiği oldukça sağlıklı bir beslenme tablosu ile, avakodadan fındığa kadar pek çok farklı yağ çeşidini değerlendiriyor, ve yüksek ısıda kullanılabilecek ve salatalara eklenebilecek yağları açıklıyor

Holzmeister, pek çok kişinin yağların sağlığımız üzerindeki etkileri ile ilgili yanlış bilgilere sahip olduğunu, ve bir çorba kaşığı yağla beraber alınan 120 kalorinin, kendinizi daha iyi hissetmenize ve daha az yemek yemenize yardımcı olacağını belirtiyor

Yemek yaparken kullanılan yağlar, günlük ihtiyacımız olan E vitaminin %10-20’sini kazanmamızı sağlıyor, bazı zenginleştirilmiş yağlar ise bu oranı %30’lara kadar çıkarabiliyor Bazı insanların sadece balıkta bulunduğunu düşündüğü omega-3 yağ asitlerini içeren kanola, keten tohumu, ceviz ve soya yağı gibi yağ türleri ise sağlıklı yağlar arasında yer alıyor

Holzmeister, mutfaklarda mutlaka bulunması gereken yağları, zeytinyağı ve kanola yağı olarak açıklıyor Eğer yemeklerinize farklı tatlar katmak istiyorsanız, fındık yağını da tercih edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla