Yalnız Mesajı Göster

Her lokmanız sağlıklı olsun! hakkında bilgi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Her lokmanız sağlıklı olsun! hakkında bilgi



Her lokmanız sağlıklı olsun!
Doymamış yağ (tere yağ, kuyruk yağı) oranı yüksek besinleri daha az tüketin Yeterli miktarda doymuş yağ (ay çiçek, mısırözü, soya, fındık, zeytinyağı) almaya dikkat edin Yarım yağlı süt, yağsız yoğurt tüketin Yağlı kırmızı et yerine yağsız et, kuru baklagiller (nohut, mercimek, fasulye gibi) balık ve tavuk tercih edin Süt ve süt ürünleri de (yoğurt, peynir vBulletin) tüketilmeli fakat bunlarında az yağlı olmalarına dikkat edilmeli Yemeklerinizi haşlama, fırında pişirme veya ızgarada pişirme yöntemleriyle pişirirseniz yemeğe eklenecek yağıda azaltmış olursunuz

Aşırı şekerli gıdalardan kaçınmalı ve hatta çay, kahve gibi içecekler şekersiz içilmeli veya şeker miktarı azaltılmalıdır Gıdalardan aldığımız günlük tuz miktarı 6 grı (bir tatlı kaşığı) geçmemelidir Bu miktara yemeklerden, ekmekten, içeceklerden aldığımız tuz miktarı dahildir Tuz tüketimi ile yüksek tansiyon arasında ilişki bulunmaktadır Yüksek tansiyonu olanlar doktorlarının tavsiyesine göre ya hiç tuz kullanmamalı ya da miktarını azaltmalıdır

Güne kahvaltınızı yaparak başlayın Gece boyu gıda alımı olmadığından beyninizin sabah kalkınca enerjiye ihtiyacı vardır Daha sonra gıda alımınızı kahvaltıdan başlayarak gün içine yaymanız daha etkin kalori yakmanıza neden olur Öğünlerinizi önceden belirleyiniz Mümkünse yediklerinizi 3 ana öğün, 3ara öğüne bölün az ve sık beslenin

Bol su için, yiyecekleri iyice çiğneyin Her yemek yediğinizde midenin 1/3’ünü boş bırakın Tam olarak dolu mide sağlığımızın zaman içinde bozulmasına, erken yaşlanmaya neden olur Midenizi katı gıdalarla doldurmayın

kaynak: e-kolaynet

Alıntı Yaparak Cevapla