06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
DiYeT TaRiFLeRi hakkında bilgi
ReJim yapmak isteyenler, yapanlar için 
BADEMLİ TAVUK
1 porsiyonda 340 kalori, 7 4 gr yağ, 105 mg kolesterol, 22 1 gr karbohidrat, 2 7 gr fiber, 46 3 gr protein, 395 mg sodium bulunur
Malzemeler ; 8 kişi için
2 ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü
½ Kg Taze Mantar
½ çay fincanı kabukları soyulmuş badem
½ çay fincanı Un
Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber
Fırını önceden 125º dereceye ısıtın Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız 1 saat pişirin Kapağı açık olsun ve bır iki kez öbür yanını çevirerek pişirin
1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin
Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır
Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz Yemeğe ayrı bir tat katacaktır
KÖRİLİ PATATES ve NOHUT
Hint Mutfağı - Vejeteryan
Malzemeler ; 4 kişi için
250 gr Nohut
1 adet küçük Havuç
1 adet irice Patates
2 adet Domates
1 bardak Su
2 sap Yeşil Soğan
¼ çay kaşığı Hindistan Cevizi
Köri
Tuz, Karabiber
Nohutları bir gece önce suya koyun ve bekletin
Önce patatesleri hafifçe haşlayınız Küçük küçük kesiniz
Ertesi gün bir kapta, süzülmüş nohutları, bir bardak suyu, hepsi küçük küçük doğranmış havuç, patates, domates, yeşil soğan, hindistan cevizi, istediğiniz kadar köri tozunu, tuz ve karabiberi bir tava içinde karıştırınız Karışımın üstünü örterek, havuçlar yumuşayana kadar pişirin Eğer suyu azalırsa, biraz su katınız
Bu karışımı yağsız ya da az yağ ile pişirilmiş pilav ile servis yapınız
|
|
|