Konu
:
Domuz Etİ Neden Zararlıdır ve Haramdır / Domuz Etİ Neden Zararlıdır ve Haramdır
Yalnız Mesajı Göster
Domuz Etİ Neden Zararlıdır ve Haramdır / Domuz Etİ Neden Zararlıdır ve Haramdır
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domuz Etİ Neden Zararlıdır ve Haramdır / Domuz Etİ Neden Zararlıdır ve Haramdır
ZEHİRLİ MADDELER
Domuz eti çok yağlıdır
Yenildiği takdirde bu yağ kana geçer
Böylece kan yağ tanecikleriyle dolmuş olur
Kandaki bu fazla miktardaki yağ; atar damarların sertleşmesine tansiyon yükselmesine ve kalp enfarktüsüne sebep olur
Ayrıcadomuz yağ içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur
Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için lenf bezlerinin fazla çalışmaları icap eder
Bu durumbilhassa çocuklarda lenf düğümlerinin iltihaplanması ve şişmesi seklinde kendini gösterir
Hasta çocuğun boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişerek adeta domuza benzer
Bu sebeple bu hastalığa "domuz hastalığı" (skrofuloz) adı verilir
Hastalığın ilerlemesi halinde bütün lenf bezleri cerahatlenerek şişer
Ateş yükselir ağrı başlar ve tehlikeli bir durum ortaya çıkar
FAZLA MİKTARDA KÜKÜRT
Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusukükürt yönünden çok zengindir
Bu sayede vücuda fazla miktarda kükürt alınmış olur
Bu fazlalıksa; kıkırdak kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar
Domuz eti devamlı yenirse vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini domuzdan geçen sümüksü bağ dokusu alır
Bunun sonucu olarak kıkırdak yumuşar; vücut ağırlığına tahammül edemeyerek altında ezilir
Böylece eklemlerde bozulmalar meydana gelir
Domuz eti yiyenlerin elleri pelteleşir yağ tabakaları teşekkül eder
Mesela yiyen kimse sporcuysa; yorgun tembel ve hareketsiz olur
Bazı futbolcular bu sebeple mesleklerinden olmuşlardır
AŞIRI BÜYÜME
Domuzda büyüme hormonu da çok fazladır
Doğduğu zaman birkaç yüz gram olan domuz yavrusu altı ayda yüz kiloya (!) erişir
Bu kadar süratli gelişme büyüme hormonunun fazlalığı sebebiyledir
Domuz etiyle fazla miktarda alınan büyüme hormonu vücutta doku şişliklerine ve iltihaplanmalara yol açar
Burun çene el ve ayak kemiklerinin anormal bir şekilde büyümesine ve vücudun yağlanmasına sebep olur
Büyüme hormonunun en etkili yönü kanserin gelişmesine zemin hazırlamasıdır
Nitekim domuz kesim işiyle uğraşanlarerkek domuzların belli bir yaştan sonra kansere yakalandıklarını ifade ederler
DERİ HASTALIKLARI Domuz etinin ihtiva ettiği histamin ve imtidazol denilen maddeler deride kaşıntı hissi uyandırır
Ek zaman dermatit nörodermatit gibi iltihabı deri hastalıklarına zemin hazırlar
Bu maddeler ayrıca; kan çıbanıapandisit safra yolları hastalıkları toplar ve damar iltihapları gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini artırır
Bu sebeple doktorlar kalp hastalarına domuz eti yememelerini tavsiye ederler
DOMUZ ETİ VE TRİSİN
Domuz eti ile insana bulaşan tehlikeli hastalıklardan birisi de Trişin [oku: Trischin] hastalığıdır
Domuzlar bu hastalığı trişinli fare yemek veya trişinli domuz eti ile beslenmekle alırlar
Fakat Trişin domuzlarda ağır bir hastalık yapmaz
Halbuki insanlarda çok tehlikeli ve öldürücü bir hastalık meydana getirir
Domuz etiyle alınan Trişin kurtçuklar mide ve bağırsak yoluyla kana geçer
Böylece de bütün vücuda yayılırlar
Trişin kurtçukları özellikle çene dil boyun yutak ve göğüs bölgelerindeki kas dokularına yerleşirler
Çiğnemekonuşma ve yutma adalelerinde felçler meydana getirirler
Yine kan damarlarında tıkanıklığa menenjit ve beyin iltihabına sebep olurlar
Bazı ağır vakalarölümle sonuçlanır
Bu hastalığın en kötü tarafıysa kesin bir tedavi şeklinin olmamasıdır
Trişin hastalığı bilhassa Avrupa ülkelerinde yaygındır
Sıkı veteriner kontrolleri yapılmasına rağmen İsveç İngiltere ve Polonya'da Trisin salgınları görülmektedir
Yurdumuzdaysa yerli Hıristiyanların dışında Trisin hastalığı görülmemiştir
GIDALAR VE İNSAN MİZACI
İnsan ve hayvanlar yedikleri gıdaların az-çok tesirinde kalırlar
Mesela kedi köpek aslan gibi et yiyen hayvanların yırtıcı; koyun keçi deve gibi ot ile beslenen hayvanlarsa daha uysal ve yumuşak huylu oldukları malumdur
Bu durumda insanlar için de geçerlidir
Nebati gıdalarla beslenenlerin genellikle halim-selim; et ve et ürünleriyle beslenen insanların ise daha sert mizaçlı oldukları tespit edilmiştir
Domuz dişisini kıskanmayan bir hayvandır
Domuz eti ile beslenen insanlarda kıskançlık hissinin zayıfladığı veya dumura uğradığı gözlenmiştir Fransız filozoflarından Savorin de beslenmenin mizaç üzerindeki bu tesirine çok önem vererek "Bana ne yediğini söyle senin ne olduğunu haber vereyim
" demiştir
HELALLER IHTIYACA YETER
Yüce Rabbimiz istifademiz için pek çok gıda yaratmıştır
Bunun yanında bazı zararlı şeylerin yenip içilmesini yasaklamıştır
Çünkü O sonsuz şefkat ve merhamet sahibidir
Kullarına taşıyamayacakları yükleri vermez
Emir ve yasakları insanların rahatlıkla altından kalkabilecekleri şeylerdir
Acaba insan içki içmeyince domuz eti yemeyince ne kaybeder?
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul