06-24-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ağız Kokusunu Önlemek İçin Neler Yemeliyiz Elma, armut, havuç
Ağız Kokusunu Önlemek İçin Neler Yemeliyiz
Elma, armut, havuç : İçerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda hoş tatları sayesinde nefesimizi ferahlatırlar
Taze nane yaprakları : Özellikle soğan ya da sarımsak yediğseniz bunların kokularını yok etmede oldukça etkili bir bitkidir
Tarçın kabukları : Tarçın kabuklarında bulunan özel bir yağ, ağızda bulunan bakteriyi yok eder
Sakız : İçeriğinde xylitol bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye yardımcı olur
Limon :Limon ağız kokusunu önlemede önemli bir yiyecektir Limonu ortadan ikiye bölüp yiyin
Maydanoz : Nefesiniz ferahlatmakta oldukça etkili bir bitkidir maydanoz Özellikle soğanlı, sarımsaklı yiyeceklerden sonra bir parça ağzınıza atın ve yavaş yavaş ağzınızın içinde çiğneyerek ezin Ferahlığı sizde hissedip ağız kokunuzun yok olduğunu göreceksiniz
Kakule, anason, kişniş, karanfil, rezene gibi bazı baharatlar : Eğer ağız kokusu probleminiz varsa sofanızda bu baharatları bulundurmaya ve kullanmaya özen göstermelisiniz
Yoğurt : Günde bir veya iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki ağız kokusuna neden olan hidrojen sulfüt kokusunu yok etmeye yardımcı olur
|
|
|