06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmanın Faydaları,Şifa Kaynağı Elmanın Sağlığa Faydaları Elma zihni açar, kanı
Elmanın Faydaları,Şifa Kaynağı Elmanın Sağlığa Faydaları
Elma zihni açar, kanı temizler, vücudun direncini arttırır, susuzluğu giderir, zayıflatır Komposto, reçel, marmelat ve şurup olarak da istifade edilir Ekşi elma unutkanlık yapar Şeker hastaları da elma yiyebilir
ELMANIN İÇİNDEKİLER
Posa
A, Bl, B2, B6, C ve E vitaminleri
Uçan yağ
Tanen
Organik asidler
Şekerler
Silisyum
Demir
Flor
Fosfor
Manganez
Kükürt
ELMANIN ŞİFASI
Güzel kan yapıcı: Elma kürüne devam etmek (günde 1 öğün sadece tatlı elma yemek) güzel kan yapar Elmayı bolca yemeye devam edilir
Hamile gıdası: Tatlı elma yemek hamilelerin mide bulantısını giderir Güzel kan yapar, kolay doğum yapmasını sağlar, anne karnındaki bebeği iyi besler
Güzel uyku verici: Gece yatmazdan evvel elma yemek tatlı uyku verir, elma yendikten sonra dişleri mutlaka misvaklayınız
Zayıflama kürü: Günlük 1 öğün elma yemek hazmı kolaylaştırır, şişmanlıktan kurtarır
Beyni açıcı: Elmayı bolca yemek beyni açar
Zararlı ifrazatları (toksinleri) atıcı: Elma kürüne devam etmek vücuttaki zararlı tuzları atar
Cildi güzelleştirici: Gece yatarken 2 elma yeseniz, sabahleyin yüzünüzün beyazladığını göreceksiniz Elma suyu ile cilt sık sık temizlenir
Sivilce, egzama: Elma kürüne devam edilir (Bol elma yenir )
Serinletici, susuzluk giderici: Susadıkça elma, hıyar, kavun, karpuz gibi berdi gıdaları yiyiniz
Hazmı kolaylaştırıcı: Elma yemek hazmı kolaylaştırır (Kabuğunu soymadan ) Bu hazım kolaylaştırıcı etki elma ve hıyar kabuğunda mevcuttur
Böbrek çalıştırıcı: Elma yemek böbrekleri çalıştırır
Bronşit, nezle, anjin: Elma yemeğe devam edilir Çekirdekleri biriktirilir Elma çekirdekleri, ayva çekirdekleriyle beraber yalnız elma çekirdeği de olur Ezilip kaynatılır Sabahleyin süzülüp balla tatlandırılarak gargara yapılır Bu çaydan içmeye devam edilir
Kalp ve damar açıcı: Elmanın yeni çıkan filizleri, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandı-nlarak soğuk içilmeye devam edilir
Bağırsak kurtları: Elma çekirdeği, kabak çekirdeğiyle beraber ezilip kaynatılır, sabahleyin süzülüp 1 su bardağı içilir 1-2 saat yemek yenmez 1 hafta devam edilir
Uçuk, ağız içi iltihapları: Elma yenmeye devam edilir, aç karnına
Mide ülseri: Elma yenmeye devam edilir
Zehirlenme: Elma yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
Sarılık: Elma kürüne devam edilir
Karaciğer güçlendirici: Elma kürüne devam edilir
Halsizlik: Elma şurubuna devam edilir
Kansızlık: Elma şurubuna devam edilir
Çıban: Elma pişirilip çıban üzerine lapası bağlanır
Göz kuvvetlendirici: İçinde A vitamini olduğu için gözleri kuvvetlendirir
Kolesterol: Elmayı kabuğuyla yemek kolesterolü düşürür
Mikrop öldürücü: Kabuğuyla elma yenirse içeriğindeki malik asit mikroplan öldürür
Kusma Bulantı: Hamilelik bulantıları ve normal bulantılara elma yemek çok faydalıdır
Safra düzenleyici: Tatlı elma yemek safrayı düzenler
|
|
|