06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
yoğurdun yararları, yoğurdun cilde faydaları, Yoğurt, en az 90 derecede ısıtılarak
yoğurdun yararları,
yoğurdun cilde faydaları,
Yoğurt, en az 90 derecede ısıtılarak mayalanma derecesine kadar soğutulmuş sütün, yoğurt mayası katılıp laktik asit mayalanmasına tabii tutulması ile elde edilen özel kıvamdaki süt ürünüdür
Sağlıklı beslenmenin önemli bir besini olan yoğurdun faydaları saymakla tükenmiyor En son yoğurdun doğal bir nefes kokusu ve diş taşı önleyicisi olduğu da ortaya çıktı
İşte yoğurdun faydaları;
Zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar
Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasında etkisi vardır, mide rahatsızlıklarını önleyicidir
Şeker hastaları için faydalı bir besindir, kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır Kaymağı alınmış ve mutlaka ekşimemiş yoğurt tercih edilmelidir
Bağırsak düzensizliklerinin giderilmesine, özellikle çocuk ve yetişkinlerde karşılaşılan ishallerin tedavisine yardımcı olur
Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olur
Kanser riskini azaltır, özellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır
Vücuttaki kolesterol miktarının azalmasına yardımcı olur, LDL kolesterolü azaltır
Kandaki asit baz dengesini sağlıklı hale getirir
Süt ve süt ürünlerini tükettikten sonra laktoz intolerans nedeniyle bağırsaklarda gaz problemi yaşayan kişilerde laktozun parçalanması nedeniyle gaz oluşumunu azaltır
Bağırsakları temizlediği, zararlı bakterileri önleyerek ishal oluşumunu engellediği için gıda zehirlenmelerine karşı koruyucudur
Bağırsaklarda B vitaminlerinin bolca üretilmesini sağlar
Rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır Bu nedenle iyi ve rahat bir uyku için idealdir
Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlamaktadır
Antibiyotik kullananlar, ilacın etkisiyle zarar görebilecek yararlı bakterilerin korunması amacıyla yoğurt yemelidirler
Midesi çok duyarlı olanlar ile oniki parmak bağırsağı ülseri olanlara dokunabilir Bu durumda dikkatli tüketilmelidir
Yoğurt ayrıca inulin adıyla bilinen, alt sindirim sistemindeki sağlığı geliştirici bakterilerin üremelerini ve canlı kalmalarını sağlayan prebiotik bir madde içermektedir Yoğurt gibi fermente süt ürünlerinin üretiminde kullanılan geleneksel laktik asit bakterileri gastrointestinal sistemde canlı kalamaz
|
|
|