06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzelerin yararları Sebzelerin vitaminleri
Sebzelerin yararları
Sebzelerin vitaminleri
Sebzelerin faydaları
Sağlıklı beslenme için uzmanlar her zaman bol miktarda sebze ve meyve tüketmemiz gerektiğini öneriyor Peki hangi sebzede hangi vitaminler bulunur ve faydaları nelerdir?
İşte sebzeler ve faydaları;
Marulun Faydaları
Yemekten önce salata şeklinde yenen marul, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürür Karaciğer ve dalak şişliğini, sarılığı giderir Adet dönemlerinin düzenli ve ağrısız olmasını sağlar Marul suyu, yüze sürülürse ergenlik sivilcelerini giderir, cilde tazelik ve pembelik verir
Bezelyenin faydaları
Bezelye hem kansızlığı gideriyor hem de kabızlığı engelliyor Kan kanserine karşı koruyucu etkisi var
Pırasanın faydaları
Mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği için faydalıdır Pırasa yemeği, bağırsakları yumuşatır kabızlığı önler Pırasa çorbası, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı atar
Enginarın faydaları
Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginar kanı temizler ve yorgunluğu giderir Diğer zehirli maddeleri ve yorgunluk maddelerini idrarla dışarı atarak vücuda dinçlik verip dinlendirir Enginar, beyin yorgunluğunu çabucak geçirir, kalp adalelerini kuvvetlendirir, kolesterolü düşürerek kalbin rahat çalışmasını sağlar
|
|
|