Yalnız Mesajı Göster

Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenme Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte sindirimi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenme Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte sindirimi



Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenme

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte sindirimi en zor besinlerden biri olan etin tüketimi artıyor




Özellikle yağlı etlerin, kolesterol ve doymuş yağ oranı yüksek olduğu için yüksek tansiyonu, şeker hastalığı ve kalp/damar hastalığı bulunan kişilerin Kurban Bayramı?nda az yağlı veya yağsız etleri tercih etmeleri ve tüketimde aşırıya kaçmamaları sağlıkları açısından uygun olacaktır



Bayramda dikkat edilmesi gereken noktalar


* Güne mutlaka kahvaltı ederek başlayın

* Size verilen ikramlardan küçük miktarlarda tüketin

* Günde 8 - 10 su bardağı ılık su tüketin

* Bol taze sebze ve kabuklu meyve tüketin

* Kavurma, kızartma gibi yağlı etlerden uzak durun

* Kebap, kuzu şiş, pirzola gibi etleri yavaş ve düşük ısıda pişirin

* Mutlaka etin yanında çoban salata veya taze nane - maydanoz tüketin

* Etlerin yanına asitli, gazlı içecekler yerine ayran - yoğurt - cacık tercih edin

* Etleri mutlaka az miktarda tahıllarla (kuskus, bulgur, esmer pirinç) yemeğe özen gösterin

* Etlerin yağlı kısımlarının tüketilmemesine ve

iç yağların yemeklerde kullanılmamasına dikkat edin

Alıntı Yaparak Cevapla