Konu
:
Domuz Gribinden Koruyan Besinler Hangi Besinler Domuz Gribinden bizleri korur
Yalnız Mesajı Göster
Domuz Gribinden Koruyan Besinler Hangi Besinler Domuz Gribinden bizleri korur
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domuz Gribinden Koruyan Besinler Hangi Besinler Domuz Gribinden bizleri korur
Domuz Gribinden Koruyan Besinler
Hangi Besinler Domuz Gribinden bizleri korur
Domuz gribi aşısını beklerken hastalığa yakalanmaktan korkuyorsanız, bilim adamları aşıdan önce dikkat edilmesi gereken noktanın bağışıklık sistemini güçlü tutmak olduğuna dikkat çekti
Bunun yanında hastalığa yakalandığınız zaman virüsü yenebilmek için de en önemli önkoşul bu
İşte bağışıklık sistemini domuz gribine karşı güçlü tutmak için tüketmeniz gereken gıdalar:
Kırmızı biber: Portakalda bulunan C vitamininin 2 katını içerir
C vitamini gribin etkisini yüzde 80 oranında azaltabilecek kadar güçlü bir silahtır
Yoğurt: İçinde bağırsaklarda mikroplarla savaşan yararlı bakteriler olan probiyotik bulunur
Böylece grip virüsü vücutta barınamaz
Yeşil çay: Bağışıklığı güçlendiren ?epigallocatechin gallate? isimli kimyasalı içerir
Günde 3 fincan tavsiye ediliyor
Ginseng: ABD?li bilim adamları günde 2 tane 200mg?lık ginseng kökü kapsülü alan insanların grip riskinin yüzde 31 azaldığı belirlendi
Bağışıklığı harekete geçirir
Badem: Hastalıklarla savaşan antioksidan E vitamini bakımından zengindir
Gripten korunmak için her gün bir ara öğün olarak 24 tane badem yemeye çalışın
Taze patates: İçindeki ?beta carote ?, gribe karşı koruma özelliğini verir
Vücutta A vitaminine çevriliyor ve grip tedavisinde önemli rol bir oynuyor
Tavuk suyuna çorba: Vücutta mukus üretimini artırarak gribin boğaz ağrısı ve öksürük gibi etkilerini yatıştırmaya yardımcı olur
Sarımsak: Sülfür maddesi grip sezonunda bu hastalığa yakalanma riskini 2
5 kat azaltıyor ve virüsü öldürme özelliği de bulunuyor
Taze sarımsak daha etkili
Zencefil: İçeriğinde doğal olarak bulunan ?gingerol? maddesi, her türlü enfeksiyonu uzakta tutmaya yardımcı
Zencefil çayını tercih edebilirsiniz
Ceviz: Antioksidan selenyum soğuk algınlığı, grip ve kansere karşı koruma sağlar
İçindeki selenyum oranı diğer tüm gıdalardan 10 kat oranında daha fazladır
Turunçgiller: Önemli bir C vitamini kaynağıdır
Özellikle sigara kullanıyorsanız gribe yakalanma riski daha yüksek olduğu için bol bol C vitamini almanız gerekiyor
Bal: Doğal olarak antibakteriyel özelliklere sahiptir
Çaya ya da yoğurda katarak tüketirseniz etkisi daha da güçlü olur
Lahana: Ispanak ve lahana gibi koyu yeşil renkli yaprağa sahip sebzeler, bağışıklık sistemini gribe karşı güçlendiren D vitamini bakımından zengindir
Mantar: Beta-glucan isimli gribe karşı koruyan bir madde içerir
Bağışıklığın grip virüsünü tanımasını ve onu yok etmek için harekete geçmesini sağlar
Yulaf: Lif, E ve B vitamini ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren mineraller ve beta-glucan?lar bakımdan zengindir
Elma: Bilim adamları, düzenli olarak elma yiyen insanların gribe yakalanma riskinin azaldığını ortaya koydu
Günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 25?ini karşılar
Kırmızı et: Bağışıklık sistemini harekete geçirmek için kırmızı et tüketmek gerekiyor
Yetişkinlerin günde ortalama 40-60 gram et tüketmesi tavsiye ediliyor
Balık: Omega 3 tüketimini artırarak grip ve benzeri enfeksiyonları uzakta tutabilirsiniz
Haftada 2 porsiyon balık tüketilmeli
Soğan: Doğal antibiyotikler içerir
Bunun yanında gribe karşı bağışıklık sistemini güçlendiren ?quercetin? isimli bir madde de bulundurur
(Vatan)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul