Yalnız Mesajı Göster

Dondurulmuş Besinler Dondurulmuş sebzelerin tazelerine oranla daha az değerli olduğu

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurulmuş Besinler Dondurulmuş sebzelerin tazelerine oranla daha az değerli olduğu



Dondurulmuş Besinler


Dondurulmuş sebzelerin tazelerine oranla daha az değerli olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz Bağımsız araştırmalar gösteriyor ki, şoklama ile dondurulmuş sebzeler tazelerinden daha iyi olmasa bile en az tazesi ile eş değerde C vitamini ile ilgili yapılan labaratuar araştırmaları, sebze çeşitlerinin tüketim yollarına göre kaybını ortaya koymaya çalışmışlar Çünkü C vitamini en kolay değer kaybeden vitamin Eğer tüketmeye hazırlandığınız C vitamini hala yemeğinizdeyse, diğer tüm önemli vitamin ve mineraller de orada olur


Bezelye; C vitamininin %60-%70'ini korur Bu gösteriyor ki dondurulmuş ile tazesi arasında hiçbir fark yok


Taze fasülye; Oda sıcaklığında korunmuş olan ile dondurulmuş arasında değer olarak hiçbir fark yok


Brokoli; 3 gün oda sıcaklığında saklanmış brokoli ile dondurulmuş brokoli arasında aynı oranda yani %80'lik bir C vitamini kaybı oluşur


Ispanak; Bir günlük oda sıcaklığında oluşan %20'lik kayıp ile dondurulmuşu arasındaki oran aynı

Alıntı Yaparak Cevapla