Konu
:
Dondurulmuş Besinler Dondurulmuş sebzelerin tazelerine oranla daha az değerli olduğu
Yalnız Mesajı Göster
Dondurulmuş Besinler Dondurulmuş sebzelerin tazelerine oranla daha az değerli olduğu
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurulmuş Besinler Dondurulmuş sebzelerin tazelerine oranla daha az değerli olduğu
Dondurulmuş Besinler
Dondurulmuş sebzelerin tazelerine oranla daha az değerli olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz
Bağımsız araştırmalar gösteriyor ki, şoklama ile dondurulmuş sebzeler tazelerinden daha iyi olmasa bile en az tazesi ile eş değerde
C vitamini ile ilgili yapılan labaratuar araştırmaları, sebze çeşitlerinin tüketim yollarına göre kaybını ortaya koymaya çalışmışlar
Çünkü C vitamini en kolay değer kaybeden vitamin
Eğer tüketmeye hazırlandığınız C vitamini hala yemeğinizdeyse, diğer tüm önemli vitamin ve mineraller de orada olur
Bezelye; C vitamininin %60-%70'ini korur
Bu gösteriyor ki dondurulmuş ile tazesi arasında hiçbir fark yok
Taze fasülye; Oda sıcaklığında korunmuş olan ile dondurulmuş arasında değer olarak hiçbir fark yok
Brokoli; 3 gün oda sıcaklığında saklanmış brokoli ile dondurulmuş brokoli arasında aynı oranda yani %80'lik bir C vitamini kaybı oluşur
Ispanak; Bir günlük oda sıcaklığında oluşan %20'lik kayıp ile dondurulmuşu arasındaki oran aynı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul