06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
....Antep Fıstığının Faydaları.... * Günde 10?12 adet yenilen iç antepfıstığı,
   Antep Fıstığının Faydaları   
* Günde 10?12 adet yenilen iç antepfıstığı, vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir
* 100 g antepfıstığı vücudun günlük protein, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35''ini karşılayabilmektedir
* Antepfıstığında kolesterol yoktur Kandaki kolesterol seviyesini düşürür Kroner kalp hastalığının riskini azaltır
* Antep fıstığı protein yönünden 2 kat,fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür
* Vitamin E,B ve C komplexince zengindir
* Antepfıstığı şeker hastalığında (Diyabete Mellitus)kullanılabilir
* 100 gr antepfıstığında 4 0 gr posa bulunur Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (0 3 gr) dan daha üstündür
* İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler
* Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir
* Kalp İçin Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür
* Hastalıktan Sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir
* Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur
|
|
|