Yalnız Mesajı Göster

Renklerine göre gıdaların faydaları,renklerine göre sebzelerin faydaları Renklerine

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Renklerine göre gıdaların faydaları,renklerine göre sebzelerin faydaları Renklerine



Renklerine göre gıdaların faydaları,renklerine göre sebzelerin faydaları


Renklerine göre gıdaların faydaları





Renkler sadece yiyecekleri hoş göstermez Renklerine göre özel besleyicilikleri vardır İşte renklerine göre gıdaların yararları:


> Kırmızı: Likopen bakımından zengin olurlar ve kanser riskini azaltırlar Kırmızı renkli yiyeceklerin başında domates, karpuz, pembe greyfurt sayılabilir


> Mor: Bu yiyecekler de, likopen bakımından zengindir ve aynı özelliğe sahiptir Üzüm, böğürtlen, ahududu ve kırmızı elma bu tür yiyeceklerin başında gelir


> Turuncu: Bu tür yiyecekler alfa ve beta keroten içeriyor, kanserin yayılmasını önleyici ve hücreleri yenileyici özellik taşıyor Havuç, mango, kış meyveleri ve tatlı patates bu gruba giriyor


> Sarı: Bu tür yiyecekler, başta C vitamininin etkisiyle hücreleri koruyor ve beta-kriptoksin gibi birçok bağışıklıkla ilgili mineraller içeriyor Portakal, fasulye ve avakado bu grupta sayılıyor


> Sarı-yeşil: Bu tür yiyecekler lutein, keroaten içeriyor ve göz sağlığı için yararlı Ispanak ve diğer yeşil sebzeler, taze mısır, yeşil fasulye, taze baklagiller ve avakado bu tür yiyeceklere örnek


> Yeşil: Genlerin bozulmasını engelliyor, kemik kanserine ve diğer kanserlere karşı önleyici özellik taşıyor Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, lahana bu

tür besinlerin başında geliyor


> Beyaz-Yeşil: Bu tür yiyecekler hücrelerin ince zarını koruyor Soğan, sarımsak, kereviz, armut bu grupta yer alıyor

Alıntı Yaparak Cevapla