Yalnız Mesajı Göster

Mantarın Yararları Mantar hakkında bilgi Mantarın özellikleri

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarın Yararları Mantar hakkında bilgi Mantarın özellikleri



Mantarın Yararları

Mantar hakkında bilgi

Mantarın özellikleri


MANTARIN ÖZELLİKLERİ;


Karada ve tatlı sularda yaşarlar

Mantarların içinde tıbbi etkileri olanlar, gıda olarak kullanılanlar, zehirlenmelere sebep olanlar, hayvanlarda ve bitkilerde hastalık yapanlar, antibiyotik madde oluşturanlar ve kimya sanayiide kullanılanlar vardır

Yenen mantarların çoğu bazitli mantarlardır

Sporları şişkin bir hif ucunda 4 tane olarak meydana gelir

Makbul olan türü şemsiye mantarıdır

Büyük ve göz alıcı bir şekildedir

Şapkası başlangıçta yuvarlak veya yumurta biçimindedir

Sonradan çan, şemsiye veya tabak şekline döner

Rengi beyazımtırak gri ile esmerimtırak gri arasında değişir

Çapı 25-30 cm kadardır

Eti yumuşak ve süt gibi beyazdır

Lezzeti hoştur

Yer mantarı da yenir

Huni biçimindedir

Şapkasının eti sarımtırak beyaz ve sarı kenarlıdır

Kokusu kayısıyı hatırlatır

Lezzeti ise karabiberi andırır

Hazmı güçtür


FAYDALARI : Etin yerini tutar Protein değeri etten fazladır Yorgunluğu giderir Düşünme ve öğrenme yeteneğini geliştirir Kansızlığı giderir Bedenin gelişmesinde yardımcı olur Romatizma ve üremi olanlar yememelidir İçerdiği Protein değeri sayesinde etin yerini tutar Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci arttırır Göze ve vücuda kuvvet verir Bedensel ve zihinsel gelişimi destekler Öğrenme yeteneğini arttırır Yorgunluğu giderir Bol miktarda demir minerali içeren mantar, kansızlığa iyi gelir Kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıları ile kalp krizine karşı koruyucu etki gösterir

Alıntı Yaparak Cevapla