Konu
:
Susam yağı ve Faydaları susam yağının faydaları Sesamum indicum bitkisinin olgun
Yalnız Mesajı Göster
Susam yağı ve Faydaları susam yağının faydaları Sesamum indicum bitkisinin olgun
06-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Susam yağı ve Faydaları susam yağının faydaları Sesamum indicum bitkisinin olgun
Susam yağı ve Faydaları
susam yağının faydaları
Sesamum indicum bitkisinin olgun tohumlarından, presleme yoluyla elde edilen sabit bir yağ olan susam yağı vitamin mineral antioksidanlar ve lesitin bakımından zengin bir besindir
1-Susam yağında, sesamol, sesamin ve sesamolin adında antioksidan bileşikler yeralır
2-Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır
3-İçindeki demir ve vitaminler nedeniyle kansızlıkta doğal bir destektir
4-Japonyada yapılmış araştırmalar susam yağının bağırsak kanserine karşı koruyucu olabileceğini göstermiştir
5-Susam yağında beyin ve sinir hücreleri için yararlı olan lesitin bulunur
6-Susam tohumu kalbi sağlığı için yararlı E vitamini de içerir
7-Kolesterolün ve yüksek tansiyonun düşürülmesinde yardımcıdır
Susam yağından elde edilen susaminin kolesterolü kontol altında tutmakta yardımcı olabileceği belirtiliyor
8-Güneşten koruyucu yağ olarak kullanılabilir
Güneş ışığındaki UVA ve UVB?den büyük ölçüde koruma sağlayıcı etkisi vardır
9-Eklem sorunlarında ağrının azaltılmasına yardım etmesi susam yağı yararları arasındadır
10-Yara ve yanık gibi durumlarda dışardan uygulanır
11-Romatizma ağrılarının giderilmesinde kullanılır
12-Yorgunluğa karşı enerji verir
13-Cilt sorunları ve mantar enfeksiyonlarına karşı faydalıdır
14-Cilt sağlığı için önemlidir
Cildin yaşlanmasını engellemeye yardım eder
15-Saç diplerine ve tırnaklara sürülür
16-Saçları besler ve canlılık kazandırır
Saça ve cilde masaj biçiminde uygulanır
17-Vitamin ve kalsiyum eksikliği sebebiyle sorunlu hale gelmiş tırnaklar için yararlıdır
18-Masaj yağı olarak aromaterapide önemli yer taşır
Susam yağı Ayurvedik tedavide de sıkça kullanılır
19-İçindeki doğal lesitin antioksidanların ve de yağa eklenmiş olan diğer maddelerin ciltten kolay bir şekilde derinlemesine emilimini sağlar
20-Dahilen müshil olarak kullanılır
21-Mayonez, soslar ve zeytinyağlı yemeklere ve salatalara lezzet vermek amacıyla da kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul