06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarmaşık,sarmaşık bitkisi,Sarmaşığın Faydaları,sarmaşığın özellikleri,sarmaşık
Sarmaşık,sarmaşık bitkisi,Sarmaşığın Faydaları,sarmaşığın özellikleri,sarmaşık yararları nelerdir?
Sarmaşıkgiller familyasından tırmanıcı yeşil odunsu bir bitkidir Meyvesi etli, yuvarlak ve üzümsüdür Yurdumuzda; adi sarmaşık ve kafkas sarmaşığı olmka üzere 2 çeşidi vardır Yaprak ve meyvelerinde heederin denilen zehirli bir madde vardır
Haricen yaraların tedavisinde kullanılır
Sarmaşık Faydaları
Ülser iyileştirici: Sarmaşık tek başına ya da lahana ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
Diş ağrısı: Sarmaşık kaynatılıp kulağa 2-3-5 damla damlatılır Ağızda gargara yapılırsa diş ağrısını keser
Nezle: Sarmaşık, tek başına ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir
Grip: Sarmaşık, tek başına ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir
Yara iyileştirici: Sarmaşık,doğranıp lapa yapılır, iyi olmayan yaraların üzerine tekraren vurulur
Diş çürümesi: Sarmaşık, kaynatılıp gargara yapılırsa diş çürümesini önler, ağızdaki yaralara iyi gelir
Yağ tabakasını eritici: Sarmaşık,maydanoz ve ayrık otu kökü ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
Cilt güzelleştirici: Sarmaşık, kaynatılıp günde 3-5 kere yüz yıkanır
Âdet düzenleyici: Sarmaşık, kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
Uykusuzluk: Sarmaşık, karabaş otuyla beraber kaynatılıp yatmazdan 1 saat önce 1 su bardağı içilir
Terletici: Sarmaşık, ıhlamur ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
|
|
|