Yalnız Mesajı Göster

Şifali bitkiler Bulgurun Faydaları Şifalı yemekler Türk mutfağının vazgeçilmezleri

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şifali bitkiler Bulgurun Faydaları Şifalı yemekler Türk mutfağının vazgeçilmezleri



Şifali bitkiler

Bulgurun Faydaları

Şifalı yemekler


Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan bulgur yemeklerinin bilinin bazı faydaları dışındaki özelliklerini burada bulabilirsiniz






* Folik asit, anneler için önemli olduğu kadar bebeklerin gelişimi için de önemlidir

*Bulgur sarı veya biraz daha esmer bir tonda renklere sahip olabilir, rengi açıldıkça daha çok soyma işlemi geçirdiğinden besin değeri düşmektedir

*Bağışıklık sistemini güçlendirir

*Kansere karşı koruyucu özelliktedir

*B vitamini deposudur

*İçerdiği B1 vitamini, sinir ve sindirim sisteminin güçlenmesine yardım eder

*Çinko, magnezyum ve krom gibi mineraller içerir

*Günlük lif ihtiyacı 1 tabak bulgurla karşılanabilir

*Yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsakların çalışmasını sağlar

*İçerdiği folik asit, anne karnındaki bebeğin zeka gelişimi üzerinde etkilidir

*Kan şekerini yükseltmez

*Şeker hastalarına iyi gelir

*Kilo aldırmaz

*Hazmı kolaylaştırır

*Hamilelikte bol bol yenilmesi, folik asit alımı açısından önemlidir Çünkü, folik asit bebeğin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir

* Kan şeker düzeyinde çok fazla dalgalanmalara yol açmaz

* Bağırsak ve kalp-damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır

* Fakat hemen önemli bir hatırlatmada bulunalım

*Potasyum içeriği yüksek olduğu için, böbrek hastalarında, kanda potasyum değerlerinin yüksek olduğu dönemlerde tüketilmesi uygun değildir Mide şikayetlerini de artırabilir

*Bulgur lif içeriği yüksek olan bir besindir Kan şekeri düzeyinde çok fazla dalgalanmalara neden olmaz, bağırsak ve kalp-damar sağlığını koruyucu etkisi vardır

*Bulgurun içeriğindeki potasyum oranı yüksek olduğundan böbrek hastalarının kanında potasyum değerleri yükseldiği zaman tüketilmemesi gerekmektedir

*Yapısında folik asit de bulunduğu için hamile kadınların tüketmesi önemlidir

"Besin kalitesi kuru baklagiller ile birlikte kullanıldığı zaman daha çok artar'

Alıntı Yaparak Cevapla