06-25-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şifali bitkiler Bulgurun Faydaları Şifalı yemekler Türk mutfağının vazgeçilmezleri
Şifali bitkiler
Bulgurun Faydaları
Şifalı yemekler
Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan bulgur yemeklerinin bilinin bazı faydaları dışındaki özelliklerini burada bulabilirsiniz
* Folik asit, anneler için önemli olduğu kadar bebeklerin gelişimi için de önemlidir
*Bulgur sarı veya biraz daha esmer bir tonda renklere sahip olabilir, rengi açıldıkça daha çok soyma işlemi geçirdiğinden besin değeri düşmektedir
*Bağışıklık sistemini güçlendirir
*Kansere karşı koruyucu özelliktedir
*B vitamini deposudur
*İçerdiği B1 vitamini, sinir ve sindirim sisteminin güçlenmesine yardım eder
*Çinko, magnezyum ve krom gibi mineraller içerir
*Günlük lif ihtiyacı 1 tabak bulgurla karşılanabilir
*Yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsakların çalışmasını sağlar
*İçerdiği folik asit, anne karnındaki bebeğin zeka gelişimi üzerinde etkilidir
*Kan şekerini yükseltmez
*Şeker hastalarına iyi gelir
*Kilo aldırmaz
*Hazmı kolaylaştırır
*Hamilelikte bol bol yenilmesi, folik asit alımı açısından önemlidir Çünkü, folik asit bebeğin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir
* Kan şeker düzeyinde çok fazla dalgalanmalara yol açmaz
* Bağırsak ve kalp-damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır
* Fakat hemen önemli bir hatırlatmada bulunalım
*Potasyum içeriği yüksek olduğu için, böbrek hastalarında, kanda potasyum değerlerinin yüksek olduğu dönemlerde tüketilmesi uygun değildir Mide şikayetlerini de artırabilir
*Bulgur lif içeriği yüksek olan bir besindir Kan şekeri düzeyinde çok fazla dalgalanmalara neden olmaz, bağırsak ve kalp-damar sağlığını koruyucu etkisi vardır
*Bulgurun içeriğindeki potasyum oranı yüksek olduğundan böbrek hastalarının kanında potasyum değerleri yükseldiği zaman tüketilmemesi gerekmektedir
*Yapısında folik asit de bulunduğu için hamile kadınların tüketmesi önemlidir
"Besin kalitesi kuru baklagiller ile birlikte kullanıldığı zaman daha çok artar'
|
|
|
|