Konu
:
Turp ve Turpun Yararları
Yalnız Mesajı Göster
Turp ve Turpun Yararları
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turp ve Turpun Yararları
Turp Bitkisi ve Kökü: Yaprakları tüylü, çiçekleri beyaz, sarı, mor renkli bir bitkidir
Acımsı bir tadı olan turpun kökü C vitamini, kükürt ve iyot bakımından zengindir
Ayrıca, B1, B2 vitaminleri ile çeşitli mineraller içerir
Turpun Faydaları: Karaciğere çok faydalı bir besin olan turp tam bir karaciğer dostudur
Karaciğeri kuvvetlendirir ve şişliğini indirir
Sarılığa karşı da faydalıdır
Böbrek kumlarını ve safra taşlarını dökmeye yardımcı olur
Romatizma ve siyatikte faydalıdır
Astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir
Öksürüğü keser
İdrar söktürür ve kabızlığı giderir
Uyarıcıdır
İştah açar
Mikrop öldürücüdür
Vücudu ve dişetlerini kuvvetlendirir
Kalp ve damar sağlığına faydalı olmasının yanında kansere karşı da koruyucu etkilere sahiptir
Şeker hastalarına da faydalıdır
Turp cilt bakımı için de yararlıdır
Cilde tazelik, saçlara ise parlaklık verir
Sivilce ve egzamayı geçirmeye yardımcı olur
Turp Nasıl Kullanılır? Turpun kökü ve yaprağı daha çok salatası yapılarak kullanılır
Tıbbi açıdan ise; Kırmızı turp vücuda kuvvet verir ve balgam söktürür
Siyah turp böbreklere daha faydalıdır
Tam bir karaciğer dostu olan turp suyu, damar sertliği ve uykusuzluğa da iyi gelir
Bal ve sirke şerbeti ile karıştırılıp gargara yapılırsa nefes darlığına iyi gelir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul